Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problémy s 11.10.  (Přečteno 1588 krát)

fialovej

• Návštěvník
Problémy s 11.10.
« kdy: 09 Ledna 2012, 13:45:35 »
Po přechodu na 11.10. mi přestala fungovat spouta postupů, které jsem v 10.04. používal. Z kontextového menu u diskových jednotek zmizela položka zformátovat a ve vlastnostech už není možné disk přejmenovat. Když jsem chtěl fleshku zformátovat diskovým nástrojem, hlásí mi to chybu a v podrobnostech je za tu chybu paradoxně označeno to, že je disk připojený. Dále nevím, kam zmizelo "vynutit ukončení". V Avidemuxu, když chci zatrhnout políčko "vypnout po ukončení" mi to odmítne s tím, že nemám oprávnění, ale neobjeví se okno pro vložení hesla. Těch věcí, které mi v 11.10. přestaly fungovat, nebo nejsem schopen zjistit, kam byly přesunuty je však daleko více.

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
Re:Problémy s 11.10.
« Odpověď #1 kdy: 09 Ledna 2012, 13:47:30 »
Ad ty disky - formátovat lze přes GParted
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

fialovej

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 10 Ledna 2012, 06:21:25 »
V GParted mám položku "formátovat", stejně jako většinu ostatních, šedou - neaktivní.

clovicek11

• Aktivní člen
  • *
  • "Běžný uživatel" :)
« Odpověď #3 kdy: 10 Ledna 2012, 06:58:32 »
Když jsem chtěl fleshku zformátovat diskovým nástrojem, hlásí mi to chybu a v podrobnostech je za tu chybu paradoxně označeno to, že je disk připojený.
Ahoj, pokud dobře rozumím tvému popisu, tak fleška při formátování nesmí být systémově připojena (mountována). V GParted najdi klačítko "odpojit disk" (nebo svazek). Potom by možnost "formátovat" měla být aktivní.
 Pak je ještě jedna možnost, jak formátovat flešku. Pokud se Ti po připojení zobrazuje ikona flešky na pracovní ploše, tak na ni klikni pravým tlačítkem a v nabídce by mělo být "formátovat".
HTPC:     RPi3 + KODI
Desktop: Lenovo IdeaCentre K330 i7 + Linux Mint 19 + Win10

fialovej

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 10 Ledna 2012, 18:55:45 »
Díky, funguje to. Když jsem totiž flešku odpojil normálním způsobem, GPared jí potom neviděl. Je nutno flešku odpojit až přímo v GParted. Ještě by mě zajímala ta druhá věc, kde je v 11.10. možnost "vynutit ukončení" zamrzlé aplikace, když nepočítám "zabít proces" ve sledování systému. To je poněkud zdlouhavé. A pak ten třetí problém s Avidemuxem, který, když chci zatrhnout políčko "Po ukončení vypnout počítač", hlásí, že je na to potřeba oprávnění root, což v 11.04. ani předešlých verzích nebylo. Navíc mi to nenabídne možnost zadat heslo.

clovicek11

• Aktivní člen
  • *
  • "Běžný uživatel" :)
« Odpověď #5 kdy: 10 Ledna 2012, 20:07:03 »
Na ukončování programů jsem našel jen "gpe-taskmanager". Nainstaluješ ho přes centrum softw.
Já ho používám, ale jestli existuje něco lepšího to nevím....
HTPC:     RPi3 + KODI
Desktop: Lenovo IdeaCentre K330 i7 + Linux Mint 19 + Win10

phplus

• Stálý člen
  • **
  • MSI ATI Radeon 7860, NVIDIA GeForce GTX 650
« Odpověď #6 kdy: 10 Ledna 2012, 20:58:10 »
Po přechodu na 11.10. mi přestala fungovat spouta postupů, které jsem v 10.04. používal. Z kontextového menu u diskových jednotek zmizela položka zformátovat a ve vlastnostech už není možné disk přejmenovat. Když jsem chtěl fleshku zformátovat diskovým nástrojem, hlásí mi to chybu a v podrobnostech je za tu chybu paradoxně označeno to, že je disk připojený. Dále nevím, kam zmizelo "vynutit ukončení". V Avidemuxu, když chci zatrhnout políčko "vypnout po ukončení" mi to odmítne s tím, že nemám oprávnění, ale neobjeví se okno pro vložení hesla. Těch věcí, které mi v 11.10. přestaly fungovat, nebo nejsem schopen zjistit, kam byly přesunuty je však daleko více.
Na většinu otázek Ti bylo odpovězeno, mám já také jednu otázku na Tebe. Viděl jsi někdy předtím, než jsi si nainstaloval ubuntu, běžet PC? Jestli ano, proč se ptáš na tak samozřejmé věci, jako je odpojení disku před tím, než s ním chci cokoli dělat? Fleška je disk jako každý jiný. Chce to trochu číst před tím, než se začnu ptát. :)

fialovej

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 11 Ledna 2012, 19:11:57 »
No například ve Windows se disky neodpojují a ani v Ubuntu jsem interní disky nikdy neodpojoval a daly se zformátovat, takže ono to zase tak samozřejmé není.
« Poslední změna: 11 Ledna 2012, 19:16:48 od fialovej »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.