Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Asi chyba v gparted...  (Přečteno 698 krát)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Asi chyba v gparted...
« kdy: 18 Ledna 2012, 14:46:22 »
Když do velikého rozšířeného oddílu vložím menší oddíl a zarovnám ho doprava, gparted (0.7.0) hlásí, že se tam nevejde. Jinak (doleva nebo doprostřed) se tam vejde a nakopíruje bez problémů.

Další věc je, že když měníte velikost rozšířeného oddílu, ve kterém je neznámý oddíl (například truecrypt), gparted vám to dovolí naplánovat, ale neprovede a skončí s chybou. Což je u plánu s více operacemi nepříjemné.

Setkali jste se s tím taky?

Jinak si nestěžuju a gparted považuju za nejlepší aplikaci v Ubuntu vůbec.
« Poslední změna: 18 Ledna 2012, 15:04:07 od compaq »
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

jmp

• Host
Re:Asi chyba v gparted...
« Odpověď #1 kdy: 18 Ledna 2012, 16:45:05 »
u toho truecryptu je to pomerne logicke, ze se nezadari, protoze se pri techto operacich musi menit struktura filesystemu, ktera je vsak skryta sifrovanim...

imho s tim posunem to bude nejaka zrada se zarovnanim partition
mohlo by na to zabrat nechat za oddilem 1MB volneho mista (to by mohlo poresit pripadne zarovnavani k jinym mantinelum a nasledny prekryv)

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
Re:Asi chyba v gparted...
« Odpověď #2 kdy: 18 Ledna 2012, 19:59:57 »
Zjistil jsem, že některé oddíly to prostě nechci někam pustit. Například oddíl ext3 10240MB to nechce zpopírovat do prázdného rozšířeného oddílu 160GiB. Jiný ano. Nechápu... docela mě to štve, protože jsem si chtěl uvolnit jeden disk a nemůžu nic dělat...
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.