Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: VNC - Problem po odhlaseni  (Přečteno 2751 krát)

niXon

• Návštěvník
VNC - Problem po odhlaseni
« kdy: 23 Února 2007, 14:19:40 »
Ahoj, mam spravenu siet, kde mam jeden server (ubuntu 6.10) a ostatne PC winXP. Chcem spravit vzdialenu spravu cez VNC, pretoze server pojde na nepristupne miesto (iba skrinka, ziadna mys, klavesnica ani monitor) , SSH mi funguje v poriadku, ale obcas by som potreboval aj graficke rozhranie. Skusal som VNC. System->Volby->Vzdalena pracovni plocha som nastavil, a islo to. Lenze, akonahle som sa s uzivatelom odhlasil, a snazil sa pripojit na VNC z windowsu, tak to neslo (Connection refused). Asi je problem v tom, ze ten server nebezi pod ROOTom, ale pod danym uzivatelom. Ako mam spustit VNC server pod rootom ? mimochodom, prikaz "sudo vncserver" som skusal, isiel, hlasil ze VNC server bezi, ale stale hlasil connection refused. Neviete ako mam nastavit VNC server na linuxe ako sluzbu podobnu SSH ??? (bezi stale aj po restarte pc aj ked nieje nikto prihlaseny)

Dakujem za rady.

calcumat

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 24 Února 2007, 00:03:36 »
Rada, mozno trochu odveci, ale k teme -> vykasli sa na VNC a nahod si NXserver. Vid www.nomachine.com, do Ubuntu treba nainstalovat postupne nxclient (for linux), nxnode a nakoniec nxserver (z tej "free" rady). Na windows potom staci len nxclient for windows.

Nie je potrebne NIC nastavit, funguje to automaticky a pripaja sa na SSH port (22), ostatne si nxclient/server zariadi sam. Kvalita obrazuje je neporovnatelna oproti VNC a rychlost tiez ...
Bezi to dokonca presne tak, ako popisujes (z clienta sa hlasis svojim kontom/heslom, nxserver ta prihlasi "na dialku" a spusti Xka, pricom obraz posiela k tebe na klienta...). Navyse, uz vdaka pripajaniu cez SSH, prihlasenie je kryptovane a moze byt aj cela komunikacia kryptovana - to ale treba uz nastavit pri vytvarani profilu v klientovi.

Viem o com hovorim, vcera som to vyskusal a VNC uz nechcem ani vidiet :)
Notebook maniak (3 roky na Compaq Armada 1700, 3 roky na Compaq Presario 3070us, teraz Asus M6800VA ...)
Ubuntu registered user 3500, Linux registered user 423474.

Skeletonix

• Host
« Odpověď #2 kdy: 24 Února 2007, 00:15:25 »
:d

stranger

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 24 Února 2007, 13:14:50 »
Ja pouzivam x11vnc a ide mi to skvele dokonca aj z mobilu :-)

http://www.karlrunge.com/x11vnc/

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.