Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Gaim pripojit/odpojit  (Přečteno 1760 krát)

ctt

• Návštěvník
Gaim pripojit/odpojit
« kdy: 13 Ledna 2007, 23:43:48 »
Ahojte,
poradte mi jak je mozne ze Gaim nema moznost pripojit a odpojit ve sve nabidce ?
pritom jeste pred nedavnem jsem tam tu nabidku mel. Mam Ubuntu 6.06 a Gaim 2.0.0 beta 3.1 .
zkousel jsem Gaim odebrat a znovu pridat pres Synaptic.
diky ctt

olbrait

• Stálý člen
  • **
  • Registered User #452059
Gaim pripojit/odpojit
« Odpověď #1 kdy: 14 Ledna 2007, 01:52:26 »
No, ak si sa v tom nevŕtal, tak je to zvláštne. To preinštalovanie ti asi veľmi nepomôže, kým neodstrániš z domovského priečinku priečinok ./gaim. Tým stratíš všetky osobné gaim nastavenia ale mohlo by to pomôcť (v podstate o nič neprídeš).
Takže vypnúť gaim - odiinštalovať - odstrániť ./gaim - nainštalovať - spustiť a uvidíš čo to urobí.
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

ctt

• Návštěvník
Gaim pripojit/odpojit
« Odpověď #2 kdy: 14 Ledna 2007, 17:49:14 »
odstranil jsem ten adresar odinstaloval gaim a znovu nainstaloval, ale chova se to stejne.
nejvic me mate ze i kdyz jsem pripojenej tak nevidim nikoho online. v seznamech mam asi 20 lidi a nekteri snad ani nechodej spat a jsou online porad ale presto mi seznam neukaze nikoho online.  tu verzi gaimu kterou jsem psal vys mate vsichni co pouzivate ubuntu 6.06 ?
neexistuje nahrada za gaim ?

olbrait

• Stálý člen
  • **
  • Registered User #452059
Gaim pripojit/odpojit
« Odpověď #3 kdy: 15 Ledna 2007, 16:22:26 »
ja mám Beta5, mala by byť v Synapticu. Ak nie pridaj si do sources.list

deb  http://repository.debuntu.org/ dapper multiverse
deb-src http://repository.debuntu.org/ dapper multiverse

Neviem ti poradiť nejaké "jemné" riešenie. Asi pred mesiacom som nevedel prísť na to, prečo sa mi história v Gaime nezobrazuje ako html ale iba ako text, nepomohlo ani preinštalovávanie. Vyriešil som to tak, že som z disku odstránil všetko čo "voňalo" Gaimom, nanovo ho nainštaloval a odvtedy mi to beží v poriadku. Nie je to NAJ riešenie, ale ak nepomohlo to predtým, toto by už malo byť riešenie

Čo sa týka náhrad - licq, kopete (mne osobne sa najviac pozdáva Gaim. Licq som veľmi neskúšal, ale pokiaľ viem, tak v Kopete nefunguje file transfer)
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

syntax_error

• Aktivní člen
  • *
    • http://bnk.ic.cz
Gaim pripojit/odpojit
« Odpověď #4 kdy: 15 Ledna 2007, 17:02:01 »
V Gaimu 2 se jedntolive protokoly odpojuji v menu Ucty > -nejaky ucet- > Zakazat. Pripadne je mozne se odpojit pres stav Odpojen (nebo si nadefinovat vlastni).

Citace: ctt
nejvic me mate ze i kdyz jsem pripojenej tak nevidim nikoho online. v seznamech mam asi 20 lidi a nekteri snad ani nechodej spat a jsou online porad ale presto mi seznam neukaze nikoho online.
Mozna jsou dotycni neviditelni, nebo u nich nejste autorizovany. Nejlepsi bude vyzkouset nejaky jiny program, pripadne online klienta - at uz ICQ2Go nebo napriklad http://wwwl.meebo.com/
tu verzi gaimu kterou jsem psal vys mate vsichni co pouzivate ubuntu 6.06 ?
Pokud nedoslo k nejake zasadni zmene, Ubuntu 6.06 pouziva standardne Gaim rady 1.5. Betaverzi Gaimu 2 mate zrejme z nejakeho 'extra' repozitare (na zminenem Debuntu se nachazi Gaim 2.0.0beta5).
neexistuje nahrada za gaim ?
Je mnoho klientu pro GNOME a mnoho dalsich - vcetne klientu pro Jabber (ktere podporuji ICQ prostrednictvim brany na serveru).

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.