Zdravím tady
Začal jsem se točit kolem Toru a narazil jsem na několik otázek, na které jsem přes Google nenašel uspokojivé odpovědi.
1. chci si ujasnit toto. Síť Tor je k tomu, aby nikdo nemohl sledovat odkud kam posílám požadavky na stránky(nejenom). Tzn., že vidí že posílám na cizí PC do ameriky a odtamtud zase dostávám data. Taktéž ani ti co jsou účastníky tohoto přenosu nevidí původní/cílovou adresu. Nicméně cílový server vidí, že jsem to "já" z této a této IPA a s tímto a tímto nastavením Prohlížeč+počítače. Je to tak?
2.Privoxy je k tomu, aby ani tento cílový server neviděl tazatelovu IPA+nastavení. Je to tak?
děkuji
Stáhl jsem si ze stránek Toru
https://www.torproject.org/download/download.html.en Tor Browser Bundle.
Rozbalil,otevřel a spustil. Nakonfiguroval Vidalia.
Dočetl jsem se, že ke změně IPA pro cílový server je třeba mít Tor+Privoxy. Mám nainstalovaný Privoxy v Synapticu. Ale nespouštím ho. Pouze kliknu na spouštěcí skript v té složce Toru. Přesto na
www.mojeip.cz je má adresa změněna(přes Torovu Auroru).
3.spouští se Privoxy nějak automaticky s Torem(Vidaliou)? Nebo je to už nějak v tom Bundle zabudované?
Jakási anonymizace v rámci možností přes prohlížeč jsem dosáhl. Ale nedaří se mi to přes Thunderbird. V TB mám doplněk TunderSomething. Ten umí pozměnit hlavičku zprávy. Ale není to proxy-IPA odesílatele je pořád ta stejná-má.
4. Jak mohu spustit TB v síti Toru tak, aby ty mejly šly přes více PC/serverů a konečný příjemce viděl odesílatelovu IPA jinou(zřejmě toho, kdo je na konci toho řetězce počítačů)?
Zkoušel jsem v TB nastavit Proxy. (třeba FoxyProxy). Ale pak mi TB zahlásil, že:
"Poslání zprávy selhalo.
Zprávu nelze odeslat, protože se nepodařilo připojit na SMTP server smtp.googlemail.com. Server může být nedostupný nebo odmítá SMTP spojení. Ověřte prosím správnost nastavení vašeho SMTP serveru a zkuste to znovu, nebo kontaktujte správce sítě."
Tuto hlášku mi to hodilo u všech mých poskytovalů mejlů(mám jich více na různé testy)-seznam,yahoo,gmail,post.
5.jak nastavit TB aby šel přes Proxy? Mění se nějak port pro smtp/imap, když dám v TB "ruční konfig" a vepíšu číselnou adresu?
Používám Xubuntu posl.verzi a TB 10.
Děkuji za pomoc s mými dotazy