Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s Wifi - nejde se připojit  (Přečteno 2563 krát)

Garret

• Návštěvník
Problém s Wifi - nejde se připojit
« kdy: 17 Března 2013, 11:41:56 »
Zdravím,

předně... nejsem znalec linuxu a dotaz se týká Linux mint, ale snad by mi mohl i tak někdo poradit. Řeším tenhle problém. Pro moje rodiče jsem na velice stařičký notebook Acer travelmate 2350 nainstaloval Linux Mint 1 (používají pouze internet a skype). Instalace se povedla, ale nastal problém s wifi, která vůbec nefungovala - nezobrazovali se dostupné sítě atd. Nakonec se mi podařilo před ndiswrapper nainstalovat windows ovladače pro wifi v notebooku (Inprocomm IPN 2220). Wifi začala fungovat, ale mám problém s připojením k domácí wifi rodičů. Síť se jmenuje UPC286782, ale bohužel v nabdce dostupných sítí je šedě a vůbec se na ni nejde připojit. Zkoušel jsem to i přes volbu "connect to hidden wireless network", zadal jsem způsob šifrování (wpa2-psk), ale pořád se objevuje okno, kde mám znovu zadat heslo k wifi síti a počítač se k sítí prostě nepřipojí.

Poradil by mě někdo jak to vyřešit?

Díky

(přikládám screen obrazovky)

[příloha smazaná administrátorem]

kapetr

• Návštěvník
Re:Problém s Wifi - nejde se připojit
« Odpověď #1 kdy: 02 Dubna 2013, 19:44:15 »
stařičký notebook => (?) jeho wifi karta nemusí podporovat WPA2-PSK a nebo je funkčnost ovladače v Linuxu omezena.
Zkus použít WEP nebo (pro vyzkoušení) otevřený systém.
Sleduj log: tail -f /var/log/syslog
Restartuj nm: sudo service network-manager restart
« Poslední změna: 02 Dubna 2013, 19:49:29 od kapetr »

Rover623

« Odpověď #2 kdy: 02 Dubna 2013, 22:21:39 »
Staré karty nepodporují kanál nad hodnotu 10 nebo velmi omezeně, zjistit na jakém kanálu ta síť jede

kapetr

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 03 Dubna 2013, 00:04:15 »
Staré karty nepodporují kanál nad hodnotu 10 nebo velmi omezeně, zjistit na jakém kanálu ta síť jede

V tom to myslím nebude. Kdyby karta neuměla onen kanál, tak by se vůbec v seznamu sítí nemohla objevit, protože by ji vůbec neviděl. Tedy ani její bacony.

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #4 kdy: 03 Dubna 2013, 00:13:40 »
Tohle označení wifi může skrývat více typů hardwaru, ale zkus na routeru nastavit wpa.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.