Ahoj,
narazila jsem na následující problém, když bude mít někdo nápad, budu moc ráda.
Mám systém Ubuntu 11.10 oneiric, aktuální. Na něm nainstalováno R (R project for statistical computing), verze 2.14.1, oficiálně poslední, z prosince, v repozitářích pro oneiric. OK. Nicméně bych ráda nainstalovala RKward (GUI k R, které je jinak jen terminál, vhodné na psaní skriptů atd.). To je ovšem v repozitářích pro oneiric jako verze 0.5.6 z jara 2011, a ta nefunguje s R 2.14.1. Pro R 2.14 je zapotřebí RKward ver 0.5.7.
Dobrá, našla jsem .deb pro RKward 0.5.7, a tady jsem skončila. Nainstalovat nelze, protože vyžaduje libqtcore4 ver 4.8. Repozitáře pro oneiric končí verzí libqtcore4 4.7. Novější je v repozitářích pro precise.
Ale, chci si opravdu přehodit repozitáře na precise?
Samotný deb balík libqtcore4-4.8 jsem našla. Ale při pokusu o instalaci hlásí: Chyba: Poškodí stávající balík 'libqt4-dbus', závislost libqtcore4 (=4:4.7.4-0ubuntu8.1)
Ještě jsem zkoušela vynutit starší verzi R, např. 2.13, abych si vystačila s RKward 0.5.6. Bohužel tady jsem skončila v Synapticu s hláškou E: Nemohu opravit problémy, některé balíky držíte v porouchaném stavu.
A dál jsem se zatím nedostala... Předem moc děkuju za nějaké nápady.