Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Přeinstalace po výměně desky?  (Přečteno 1598 krát)

šarik

• Návštěvník
Přeinstalace po výměně desky?
« kdy: 17 Února 2012, 13:54:13 »
Ahoj všem,
budu měnit celý vnitřek AMD za Intel. Bude potřeba provést novou čistou instalaci nebo Ubuntu 11.10 rozpozná změnu celého HW a bez přeinstalace si nějak stáhne potřebný soft k novému HW?
Děkuji za odpovědi.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re:Přeinstalace po výměně desky?
« Odpověď #1 kdy: 17 Února 2012, 14:03:26 »
Pokial si instaloval dajake ovladace rucne(alebo si ich povolil nainstalovat) tak tie budes musiet odinstalovat. Ostatne by to prenesenie malo zvladnut.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

šarik

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 17 Února 2012, 15:50:28 »
Děkuji. Nic jsem neinstaloval ani nepovoloval. Jako začátečník do toho vůbec nevrtám a instalace se udělala sama bez mého zásahu.
Ještě bych měl dotaz, jaké jsou zkušenosti s Ubuntu na Sandy Bridge s integrovanou grafikou (Pentium 630T), čipová sada H61. Hlavně jestli fungují ovladače grafiky, že na Intelu je podpora mizerná.... Stačí základ pro zobrazení internetu, pošty, kancelář.

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 17 Února 2012, 16:16:52 »
Od jádra 3 podpora v pohodě, ale na notebooku to žere baterku (chyba v ovladači), ale to se tě netýká

šarik

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 17 Února 2012, 17:03:35 »
Taktéž děkuji za odpověď. Jádro mám 3.0.0.-16 generic. Takže nezbývá než s radostí očekávat pošťáka, když ani na novém PC se nebudu muset vrátit k woknům.  8)

šarik

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 24 Února 2012, 21:09:21 »
Už mám vyměněno za Intel. Ubuntu naběhlo bez nějakých prodlev a bez jakýchkoliv potíží. Nebylo třeba žádného zásahu, vše automaticky. Tohle by se mi u woken nemohlo stát  8)

RapMan

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 24 Února 2012, 23:46:52 »
tak super. btw. sedmicky by to udajne mely uz mit taky nejak osefovany, aby nabehly....

Rover623

« Odpověď #7 kdy: 25 Února 2012, 10:15:52 »
Mají, pokud máš čistý systém s ovladači MS tak to občas i funguje. Problém ale je, že i na blbej mass storage s telefonem potřebuješ do W7 ovladač od výrobce telefonu, jinak ti ten telefon nepoznají, takže ubránit se tomu aby jsi ve W7 neměl ovladač třetí strany je skoro nemožné

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.