Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pripojenie internetu cez LAN [vyřešeno samo]  (Přečteno 2857 krát)

oniiicek

• Návštěvník
Pripojenie internetu cez LAN [vyřešeno samo]
« kdy: 29 Února 2012, 08:39:52 »
Dobrý deň,

Som sa rozhodol skúšať linux, aspoň tento vraj najjednoduchší Ubuntu  10.04.4 LTD. No problém je hneď na začiatku s prihlásením . Internet mám v rámci siete v mojej obci. Poznám: IP, BRÁNU, MASKU, DNS, NÁHRADNÝ DNS. Problémom je, že internet je len pre jedno pôvodné PC (pre určitú MAC adresu). Keď som mal na notebooku Windows Vista jednoducho som zmenil MAC adresu zadal predošlé vymenované údaje a internet išiel. Len tu mi to nejak na Ubuntu 10.04.4 LTS nejak nejde. Tak neviem či treba ešte niečo iné odškrtnúť. Nič som nerobil cez TERMINAL, len vpisal udaje do tabulky o internete (IP, DNS...Fyzicka Adresa...) ako to bolo vo Viste. Vedel by mi niekto poradiť, čo riešil podobný problém? No veľmi by mi to pomohlo, nemusel by som potom hladat a riešit veci na internete cez desktop s windows XP zapisovat poznamky a potom doma skušať.

Ďakujem

Ondrej
« Poslední změna: 03 Března 2012, 08:20:06 od Filip Dominec »

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
Re:Pripojenie internetu cez LAN
« Odpověď #1 kdy: 29 Února 2012, 08:56:48 »
Trvalá změna MAC adresy by neměla být nic těžkého: http://ubuntuforums.org/showpost.php?p=7277884&postcount=6
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

Krysař

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 29 Února 2012, 11:09:40 »
Melo by stacit vyplnit policko "Klonovana adresa MAC" v nastaveni "dratoveho" pripojeni.
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

oniiicek

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 29 Února 2012, 13:31:51 »
Vyplnil som to takto a nefunguje (tu su adresy vymyslene). Od poskytovatela internetu mam ( IP, Maska, Brana, Uprednostnovany DNS a Nahradny DNS server), pripojenie cez sieťovy kábel. Čislo uprednostnovaneho DNS servera som dal do DNS Server no a neviem kde mám zadať číslo náhradného DNS servera.

No a tu ked otvorim vypisuje toto (už po zadani predošlých údajov)

Neviem čo som urobil zle. Majte strpenie som fakt lama do tohto. Ale ked sa mi podari rozhybat tak to bude lepšie, pretože všetko čo potrebujem mam už v inštalácii (hlavne píšem v open office).

oniiicek

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 29 Února 2012, 14:23:18 »
Tak zdravím, už píšem z Linuxu :-). Vypísal som iba IP, Branu, Masku a Uprednostnovany DNS a všetko funguje. Dokonca som nechal pôvodnú MAC adresu. Nechápem, že to funguje :D. Tak som spokojný. Už mi chýbal iba internet. Teraz môžem veselo používať Linux Ubuntu. Všetko funguje čo potrebujem. Hry nehrám, hlavne internet komunikácia, a Open Office, niečo napáliť.

oniiicek

• Návštěvník
Re:Pripojenie internetu cez LAN [vyřešeno samo]
« Odpověď #5 kdy: 07 Března 2012, 12:48:46 »
Systém:   Ubuntu 11.10
Notebook: Siemens Fujitsu Amilo 1705
Internet: Ethernet (Wired), cez kábel

Internet nefunguje, kým nezadám do netebooku adresu MAC môjho starého PC pre ktorý bol založený internet. (Server blokuje iné MAC adresy iných PC).

1.) Odpisal som si údaje zo starého PC:

ipconfig/all (prikazový riadok WIndows)

IP, Maska, Brána, DNS, Náhradný DNS a samozrejme aj MAC fyzickú adresu PC - som si odpísal na papier.

2.) Následne som zapol notebook s Ubuntu.

- V pravom hornom rohu som klikol pravým tlačítkom na Internetové pripojenie (hneď vedľa reproduktora - nastavenie hlasitosti)
- Rozbalila sa ponuka a klik na EDIT CONNECTIONS

3.) Zvolil som ponuku WIRED
4.) Vyplnil Cloned Mac Address adresou, ktorú som si odpísal zo starého PC príklad (00:5F:7D:3S:ED:9A)
5.) Prešiel som na kartu IPv4 Settings
6.) Zvolil som METHOD: Manual
7.) Vpísal som IP (Ip adresa), Netmask (masku), Gateway (bránu), 
8.) Presunul som sa do kolonky DNS servers.
  (Tu som musel zadať dva servery, pretože vo Windows som mal vyplnený Uprednosťňovaný DNS a Náhradný DNS server. (keď som napísal iba jeden internet nefungoval) Od seba som ich oddelil čiarkou a medzerou príklad ( 10.20.1.5, 10.0.16.5)
9.) Potvrdil SAVE

Internet funguje!!!

« Poslední změna: 07 Března 2012, 12:51:48 od oniiicek »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.