V Thunderbirdu 10.0.2 mám namapováno několik účtů (seznam - POP3, centrum - IMAP, gmail - IMAP). Všechny mi fungují až na gmail.
Gmail dříve fungoval a od nějaké doby se do něj nemůžu přihlásit skrz Thunderbird. Od cca stejné doby mi nefunguje přihlášení na soukromé fpt, kde se hlásím jménem a heslem přes Nautilus.
IPtables jsem ručně neupravoval.
Tento problém jsem měl i na předchozí verzi Ubuntu. Netuším, co ho může způsobovat.
Prosím o radu, kde a co může v mém Ubuntu 11.10 způsobovat blokaci na přihlášení na výše uvedené služby.
Děkuji
Jen pro zkoušku zkuste ten účet v thunderbirdu vymazat a znovu vytvořit. Možná pomůže.
Zkuste nastartovat liveCd (případně liveUsb) a v něm IMAP i ftp vyzkoušet. Pokud funguje, není to poskytovatel.
Firewall (iptable) nemá vliv (max na to ftp), pokud vám funguje imap na centrum (stejný port).
Z mé vlastní zkušenosti jsem se setkal s podobným problémem když jsem nainstaloval gui firewall, pokud jste nějaký instaloval doporučuji smazat a nastavit
http://wiki.ubuntu.cz/UFW.
Pokud si pamatujete přesně datum od kdy se problém vyskytuje, doporučuji si projít historii balíčků, které se updatovaly, případně které jste instaloval inkriminovaný den.
Pak už snad přichází k úvahu jen nějaká chyba v hardwaru. Či něco co mé znalosti neobsahují ;-)
Případně doporučuji si i zkontrolovat nastavení vaší sítě, pokud ji máte. Tedy nastavení routeru, případně zkuste jeho vyřazení a napojení přímo do sítě (kdysi můj problém a dodnes trochu přetrvávající kvůli ignoraci poskytovatele).