Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 10.04 PulseAudio problém s 5.1  (Přečteno 1273 krát)

jindra.123

• Návštěvník
Ubuntu 10.04 PulseAudio problém s 5.1
« kdy: 24 Března 2012, 10:52:59 »
Mám připojenou USB zvukovku k notebooku CM106.
Pro nastavení používám Ovládání hlasitosti PulseAudio. Pokud nastavím výstup 2.0, 4.0 tak to funguje bez problémů. Ale pokud nastavím více kanálů jako 5.1 což potřebuji, začne se zvuk chovat jako kdyby byl přebuzený. Hraje, ale chraptí. Pomocí ovládání hlasitosti to se toho nemohu zbavit. Nevim jestli tam není náhodou ješté nějaké jiné nastavení hlasitosti směšovače kanálů aby to nebylo přebuzený. Nic jsem nikde nenašel a nevim jak se toho zbavit. Musim to mít nastavené na 4.0, což je u soustavy 5.1 škoda. Nemáte s tím prosím někdo nějaké zkušenosti jak to odstranit?

Rover623

Re:Ubuntu 10.04 PulseAudio problém s 5.1
« Odpověď #1 kdy: 24 Března 2012, 18:33:40 »
Nainstaluj si balík gnome-alsamixer, budeš tam vidět víc kanálů (i ty které jsou implicitně skryté), pokud by to ani tak nestačilo, velmi široké možnosti nastavení dává pavucontrol nebo padevchooser

jindra.123

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 24 Března 2012, 20:22:28 »
Všechny uvedené nastavení jsem již zkoušel. Nevim kde je problém. Ať nastavím jakoukoliv hlasitost tak to po pár vteřinách se začne chovat jako přebuzené. Vždy to funguje po nastavení počtu kanálů správně jen někoolik sekund a poto to pozvolna začne chraptět. Vždy když pouťívá 4.1, 5.1, 7.1.   Jako kdyby se naplnil nějaký buffer a po pár vteřinách přetekl a začal chraptět. Pos widlema jsem zvukovku zkoušel v práci rovněž, ale pod widlema se chová úplně vpohodě, takže v hardwaru problém není.

shafa

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 27 Března 2012, 22:05:35 »
Chovalo se mi to s SBLive! trochu podobne s tim, ze to bylo prebuzene pri jakemkoliv "vetsim" zesileni, i pri konfiguraci 2.0

Jedine, co mi tak nejak pomohlo bylo toto:
alsa-odkaz1
alsa-odkaz2
« Poslední změna: 27 Března 2012, 22:07:27 od shafa »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.