Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: ATI Radeon 9950  (Přečteno 1621 krát)

sunny_morning

• Návštěvník
ATI Radeon 9950
« kdy: 06 Dubna 2012, 17:17:57 »
už chápu proč Linux není všeobecně rozšířený....a to proto že zrovna není user friendly pro bežného uživatele co se týče např. instalace ovládačů - zkoušel jsem nainstalovat výše zmíněnou grafickou kartu do ubuntu. Ne že by nefungovala ale videa se příšerně sekají - je videt že neexistuje žádná 3D podpora ze strany karty - vypadá to jak kdybych mel 1 MB grafického výkonu místo 256 MB. Ovladače stažené ze stránek ati proste nemůžu nainstalovat  :-/ Zkoušel jsem to přes dodatečné ovladače (nesvobodné) - tam nejde na nic kliknout, přes terminál, stejne to nešlo...

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
Re:ATI Radeon 9950
« Odpověď #1 kdy: 06 Dubna 2012, 18:25:58 »
už chápu proč Linux není všeobecně rozšířený....a to proto že zrovna není user friendly pro bežného uživatele co se týče např. instalace ovládačů - zkoušel jsem nainstalovat výše zmíněnou grafickou kartu do ubuntu. Ne že by nefungovala ale videa se příšerně sekají - je videt že neexistuje žádná 3D podpora ze strany karty - vypadá to jak kdybych mel 1 MB grafického výkonu místo 256 MB. Ovladače stažené ze stránek ati proste nemůžu nainstalovat  :-/ Zkoušel jsem to přes dodatečné ovladače (nesvobodné) - tam nejde na nic kliknout, přes terminál, stejne to nešlo...
Karta již ve výchozím nastavení používá svobodné ovladače. Ati(dnes AMD) kartu dávno nepodporuje. Ovladače stažené z jejich stránek jsou ti k ničemu.
Na Radeonu 9000(nějaká osekaná verze) mi jelo video do a včetně 480p Youtube v pohodě. Možná ti nestíhá procesor.
« Poslední změna: 07 Dubna 2012, 10:30:09 od Rovano »
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

sunny_morning

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 06 Dubna 2012, 23:28:56 »
jo a omlouvám se jedná se o model 9550. Je nekolikrát zminovaný i ve foru na ubuntu.cz. Jinak jak mohu nainstalovat ovladač který jsem si stáhnul z amd stránek...s příponou run.: ati-driver-installer-9-3-x86.x86_64.run?

Rover623

« Odpověď #3 kdy: 06 Dubna 2012, 23:35:55 »
Ten ti k ničemu nebude, je to ovladač pro karty X2000 a vyšší, nicméně něco bych pro tebe měl, přidej si tenhle repozitář
Kód: [Vybrat]
ppa:ubuntu-x-swat/x-updates a pak spusť aktualizace

jmp

• Host
« Odpověď #4 kdy: 07 Dubna 2012, 10:13:04 »
imho má správný ovladač pro danou kartu, ale bohužel je tento ovladač určen pro stará Xka, která se již v dnešních distribucích nevyskytují, takže je to stejně nepoužitelné...

sunny_morning

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 07 Dubna 2012, 18:26:39 »
jeste jsem vyhrabal z krabice starou  ATI SE9200 - u ní to bude asi obdobné že....
každopádne díky

jAster_BA

• Závislák
  • FEI STU stole my soul, don't have time anymore :/
« Odpověď #6 kdy: 07 Dubna 2012, 19:36:08 »
Ten ti k ničemu nebude, je to ovladač pro karty X2000 a vyšší, nicméně něco bych pro tebe měl, přidej si tenhle repozitář
Kód: [Vybrat]
ppa:ubuntu-x-swat/x-updates a pak spusť aktualizace
xorg-edgers by bola lepšia volba.
Mám doma všelijaké staré haraburdy ale najviac ma *censored*tie novšie s grafikou ATI/AMD... registered as user #520570

Linuxové počítadlo Automatická kompilácia jadra

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.