Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Podpora hardware: tiskárna Canon pixma ip4850 a scanner 8800F  (Přečteno 1357 krát)

Bearnsdorf

• Návštěvník
Po roce jsem se vratil k novejsimu Ubuntu. Mam tiskarnu Canon pixma ip4850, scaner 8800F. Obe jsou v Mandrive 2010 nefunkcni(nelze doinstalovat soft). I kdyz se mi prostredi a ovladani Ubuntu (11.10) moc nelibi, (proti klasicke nabidce z mandrivy 2010 se vubec nemuze srovnavat), predpokladal jsem, ze jina distribuce bude jak tiskarne tak i scaneru rozumet (win moc nepouzivam, tam to jde vse na 100%), ale pro tiskarnu jen ovladace 4800 kde tisk zkusebni stranky generuje chybu, skenovani ma k dispozici jen velice jednoduchy softver. (ve vypisu hardweru neni scaner vubec zminen)

Pracuje nekdo s touto tiskarnou z Ubuntu a kde se da sehnat ovladac? Adekvatne i stare klasicke xscane pro Ubuntu?

Dik
« Poslední změna: 18 Dubna 2012, 21:17:51 od Filip Dominec »
Kdyby se briza nestydela, tak hori i pod vodou.

Filip Dominec

• [Proplesk] [Piškot]
  • Stálý člen
  • **
Re:Podpora hardware: tiskárna Canon pixma ip4850 a scanner 8800F
« Odpověď #1 kdy: 18 Dubna 2012, 21:23:23 »
Tak obecně když už ovladač je, tak se všechny distribuce snaží ho podporovat.

Prostředí si v Ubuntu můžeš zařídit jako v Mandrivě, chceš-li. Kromtoho "se vubec nemuze srovnavat" jsou trochu silná slova...

Ovladač na řadu pixma ip48** u výrobce: http://software.canon-europe.com/products/0010893.asp
Instalaci jsem nezkoušel.

Chybovou hlášku z tisku přilož.

Pokud chodí skenování, mělo by být nezávislé na tom, zda máš "velice jednoduchy softver" nebo třeba xsane. Zrovna xsane bych zkusil.
http://www.vrattenamstat.cz/ | Buďme tolerantní k triviálním dotazům; neznamenají "neumím to najít", ale "nejsem si jist, že to je správná cesta".

Bearnsdorf

• Návštěvník
Re:Podpora hardware: tiskárna Canon pixma ip4850 a scanner 8800F
« Odpověď #2 kdy: 19 Dubna 2012, 07:25:15 »
Naschval jsem nezminoval Mandrivu 2011, ktera ma podobne obrovske ikony jako Ubuntu. Bohuzel je to trend a asi si na tento zpusob uvazovani programatoru budeme muset zvyknout a nabidka ve forme kliknu na "nastroje" vyjede vedle nabidka s dalsimi moznostmi, popr. hned vedle dalsi nabidka. To clovek vzdy vi, kde je a ne par ikon pomalu na celou obrazovku. Nevim, jakym zpusobem by se dala nastavit nabidka ve forme roletoveho menu (ten neuvazuji o preinstalovani na nizzi verzi, popr. ty odnoze x, e, l atd).

Na stranku vyrobce jsem narazil i pri hledani pro Mandrivu(Canon ip4000, ktera doslouzila slapala krasne), ale je tam jen pro Ubuntu 10.04.
Pro najiti ovladacu jsem pouzil instalacni nabidky z Ubuntu 11.10, a na dotaz, zdali vytisknou zkusebni stranku, ano, tiskarna parkrat zasrotila a v okenku se objevila hlaska, ze zkusebni stranka se nepovedla vytisknout (podobne jak v Mandrive).

Budu muset nadale zkouset, ale bezmoc je hrozna vec.
Kdyby se briza nestydela, tak hori i pod vodou.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.