Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nemožnost standardní unitní maximalizace a minimalizace (vyřešeno)  (Přečteno 1722 krát)

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
Zkoušel jsem hledat přes google, ale nezadařilo se. V Ubuntu a Ubuntu 2D nemůžu maximalizovat a minimalizovat okna přetažením záhlaví na horní okraj plochy ani měnit velikost na půlku obrazovky po přetažení na levou či pravou stranu. V Gnome Shell všechno funguje. Dřív jsem s tím neměl problém, je to otázka několika posledních dní. Výsledek je, že se neprovede žádná akce. Nepředpokládám, že by na vině byly hrátky s compizem, protože tohle se jej netýká.
« Poslední změna: 27 Května 2012, 12:25:35 od Petr Valach »

Cuore

• Závislák
Re:Nemožnost standardní unitní maximalizace a minimalizace
« Odpověď #1 kdy: 25 Května 2012, 05:14:18 »
to nemáš zcela pravdu, v compiz manageru je jedna funkce, která se stará o změnu velikosti okna. Pokud si ji odškrtneš, tak s oknem nic neprovedeš, ani se ti nepodaří roztáhnout okno pomocí myši.

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 25 Května 2012, 19:43:33 »
to nemáš zcela pravdu, v compiz manageru je jedna funkce, která se stará o změnu velikosti okna. Pokud si ji odškrtneš, tak s oknem nic neprovedeš, ani se ti nepodaří roztáhnout okno pomocí myši.

To je možné, ale toto jsem samozřejmě nechal aktivní... mám compiz na výchozích hodnotách, vůbec nevím, kde se stala chyba. A to, že tahle funkce funguje i v Ubuntu 2D a Gnome Shell, neznamená, že je nezávislá na Compizu?

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #3 kdy: 25 Května 2012, 19:56:41 »
Ak si prenastavil compiz tak si pre istotu zkontroluj ci mas v nastaveni compiz povoleny grid a ci v nom mas nastavene akcie pri okraji obrazovky(edges).

[příloha smazaná administrátorem]
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 25 Května 2012, 20:47:52 »
Ak si prenastavil compiz tak si pre istotu zkontroluj ci mas v nastaveni compiz povoleny grid a ci v nom mas nastavene akcie pri okraji obrazovky(edges).

Díky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.