Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: THOMSON ST585v6sl a Well WRC3500  (Přečteno 1287 krát)

petrzovy

• Aktivní člen
  • *
THOMSON ST585v6sl a Well WRC3500
« kdy: 31 Května 2012, 16:55:16 »
Zdar
Chci spojit 2 wi-fi routery a přívést signál i do poslední místnosti. Našel jsem spoustu návodů. V tom není problém. Ale nějak se mi to nedaří zprovoznit.

Sít vypadá takto. Wi-fi jde do baráku a ether.kabelem jde do Well WRC3500. Tento je Wi-fi a v celém domě je z něho signál, až na poslední místnost. Do této místnosti povedu bud kabel(ale přes některé dveře ho prostě neprotáhnu, protože dobře dovírají-musel bych demontovat práh,nebo vyvrtat díru do zdi či vypilovat dveře v rozích), nebo pomocí adsl routeru THOMSON ST585v6sl. V Jeho nastavení však nikde nevidím něco jako bridge. Nevím ani, jestli je tento router možné použít jako "prodloužení" toho prvního Router AP Well WRC3500.

Ty dva routery mohu propojit kabelem LAN - LAN.
Well v nastavení může "vše" potřebné. Jenže ta sít není moje. A když by se s tím Well něco stalo(myslím s nastavením) a nešlo by to vrátit, popř. by to všem okolo rozhodilo připojení, tak bych se "necítil dobře"....
Takže pro začátek by mi stačilo vědět, jestli ten Thomson umí "prodloužit" signál. Pokud ne, uvažoval bych jak protáhnout kabel skrz dveře

Byl by nějaký postřeh prosím?
Děkuji

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re:THOMSON ST585v6sl a Well WRC3500
« Odpověď #1 kdy: 31 Května 2012, 18:18:50 »
Na to co chceš se používá funkce Repeater která příjme wifi signál a pošle ho dál, ale nepočítej s nějakou úžasnou rychlostí, teoretická rychlost bude poloviční než z původní wifiny.
Dále můžeš zkusit Access Point kdy přijmeš signál přes wifi a dále bude ven putovat po kabelu, tam by byla rychlost plná.

Obě tyto funkce tvůj WELL WRC3500 podporuje. ;)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

petrzovy

• Aktivní člen
  • *
Re:THOMSON ST585v6sl a Well WRC3500
« Odpověď #2 kdy: 31 Května 2012, 21:13:53 »
Děkuji
Tak nějak to taky chápu. Ale!
Well vím že to umí(díval jsem se do nastavení). Ale funguje jako wifi pro všechny(asi 4-5počítačů/Notbuků). A když bych tam něco rozešteloval(třeba masku či ip adresy), tak by mě všichni sežrali... Jenomže z tohoto Wellu signál nejde do té poslední místnosti. A nemám oprávnění s tím Wellem jít dále, než z místnosti, kde je uložen ted :(
Proto bych chtěl zapojit někde mezi první a poslední místnost ten Thomson(ten je můj). A proto si myslím, že by AP nebo Repeater měl umět Thompson,ne? Ale v jeho nastavení jsem tuto možnost nikde nenašel. Proto se ptám, zda to vůbec umí. Abych netrávil hodiny nad luštěním jak to udělat a ono by to třeba nešlo....

Děkuji

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.