Ja teda nevim - mne v Gnome taky nemigrujou ikonky, nemiznou ponuky a vsechno slape bez udrzby - hezky, svizne a prakticky!
Ale priznavam, ze v 12.04 jsem Unity odpalil okamzite po instalaci systemu - po predchozich zkusenostech jsem na nej totiz vubec nebyl zvedavej...
Ve starém panelu stačilo připojit externí monitor s jiným rozlišením a applety začaly cestovat. Každý objekt na panelu měl pozici v pixelech od okraje obrazovky a to buď levého, nebo pravého. Klidně jsi mohl mít úplně vpravo applet se souřadnicí od levého okraje a naopak. Stačila i změna velikosti appletu (třeba toho svátkového - skoro každý den jiná šířka) a panel si musel pro jednotlivé applety vymyslet pozice nové, což ve spojení se změnou rozlišení přehazovalo applety zcela běžně. Sice jsem si napsal skript, který to umravňoval při každé změně rozlišení, ale stejně to nebylo perfektní. V classicu je to už o něčem jiném, pozice na panelu jsou tři - vlevo, vpravo, uprostřed a pak maximálně pořadí na dané pozici. Já tedy taky používám Unity, tam je všechno indikátor a maximálně je možno přepsat v konfiguráku jejich pořadí. Každopádně je problém s cestováním appletů je vyřešen.