Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pomoc s instalací driverů pro VGA ATI HD5730 - notebook  (Přečteno 2103 krát)

Numlik

• Návštěvník
Pomoc s instalací driverů pro VGA ATI HD5730 - notebook
« kdy: 04 Června 2012, 09:18:38 »
Dobrý den, než-li jsem se odhodlal založit zde můj dotaz, pročetl jsem plno příspěvků, stáhl si a vytiskl několik možností a ty pak zkoušel a stejně se mi nepodařilo nainstalovat ovladače pro VGA. Stáhl jsem pro svoji VGA ATI Radeon  HD 5730 ovladače  amd-driver-installer-12-4-x86.x86_64, tyto jsem stáhl manuálně, zkoušel jsem to ale i přes Terminál příkazem wget://www2 .....atd. Bohužel ovladače mi nainstalovat nejdou a nejdou.

Když je přes Terminál spustím, balík se rozbalí a vyskočí okno AMD Catalyst(TM) Proprietary Driver 8.961 Setup, zvolím volbu Install.... a dále pak Continue. Pak ale vyskočí okno "Message", ve které je psáno: A previous install of the fglrx driver has been detected. Please uninstall the older version before installing this version. Optionally, run the installer with --force to overwrite the existing driver. Forcing install is not recommended. See /usr/share/ati/fglrx-install.log.

Bohužel anglicky moc neumím, tak jsem se pídil dále, zkoušel jsem dle návodu odstranit starší ovladače přes Terminál, vždy něco proběhlo, ale při opětovné instalaci jsem se dostal do stejného místa. Neměl by z Vás někdo prosím radu ??

Moc děkuji, začínám s Ubuntu, líbí se mi, ale tápu.
* NB Asus N71JA (CPU i5-430M,  VGA ATI Mobility Radeon HD 5730 VRAM 1GB,  display 17.3",  HDD 640GB + 60GB,  RAM 4GB DDR3)

* Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

Cuore

• Závislák
Re:Pomoc s instalací driverů pro VGA ATI HD5730 - notebook
« Odpověď #1 kdy: 04 Června 2012, 11:23:39 »
Ahoj , tak já se pokusím :) podle toho co ti to píše by měla být instalace "reinstalace" jednoduchá. Předpokládejme, že máš stažený ovladač na ploše. Otevři terminál a skoč si na Plochu, tam zadáš
Kód: [Vybrat]
sh ./amd-driver-installer-12-4-x86.x86_64.run --force
Pak ti asi skočí varování, že ovladače nemusí plně fungovat, odklikej a nainstaluj. Po instalaci nezapomeň
sudo /usr/bin/aticonfig --initial a následně
sudo reboot Potom uvidíš, ale já osobně bych to znovu odinstaloval
sh amd-driver-installer-12-4-x86.x86_64.run --uninstall
sh /usr/share/ati/amd-uninstall.sh
a pokud máš v /etc/X11/ zálohu, tak přepiš i xorg.conf
sudo cp /etc/X11/xorg.conf.original-<číslo> /etc/X11/xorg.conf
Po tomhle by už při opětovné instalaci neměl remcat ;)
« Poslední změna: 04 Června 2012, 11:44:35 od Cuore »

Numlik

• Návštěvník
Re:Pomoc s instalací driverů pro VGA ATI HD5730 - notebook
« Odpověď #2 kdy: 05 Června 2012, 06:19:08 »
Perfektní, povedlo se, velice , velice moc děkuji   ;)
* NB Asus N71JA (CPU i5-430M,  VGA ATI Mobility Radeon HD 5730 VRAM 1GB,  display 17.3",  HDD 640GB + 60GB,  RAM 4GB DDR3)

* Ubuntu 12.04 Precise Pangolin

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.