Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: PulseAudio a pc speaker  (Přečteno 1561 krát)

Farrell

• Návštěvník
PulseAudio a pc speaker
« kdy: 13 Června 2012, 00:37:47 »
Ahoj,
nainstaloval jsem na PC IBM ThinkCentre A51 Lubuntu, jelikož mi lxde moc nevyhovovalo, tak jsem se rozhodl přidat kde. Vše funguje v pořádku až na zvuk. Z alsa to při instalaci změnilo na pulseaudio, sice když mám sluchátka, tak zvuk jede normálně, ale když je vytáhnu, tak z pc speakeru se neozývá nic. Nevíte co s tím?

Děkuji
Kód: [Vybrat]
printf("I'm not crazy!");

Farrell

• Návštěvník
Re:PulseAudio a pc speaker
« Odpověď #1 kdy: 17 Června 2012, 02:30:26 »
no, zatím všechny dotazy co jsem poslal, tak nebyly ani jednou zodpovězeny...  ;D
« Poslední změna: 17 Června 2012, 20:53:02 od Farrell »
printf("I'm not crazy!");

Cuore

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 17 Června 2012, 08:53:34 »
osud? ;)

no mě většinou stačí jen povolit položku Audigy Analog/Digital Output jack, ale v tvém případě si myslím  že by ti nešli ani sluchátka což se neděje. A proč to pulseaudio nevyhodíš a nejedeš na alsa? když to fungovalo.....
sudo aptitude remove pulseaudio

Citrisin

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 18 Června 2012, 21:29:16 »
osud? ;)

no mě většinou stačí jen povolit položku Audigy Analog/Digital Output jack, ale v tvém případě si myslím  že by ti nešli ani sluchátka což se neděje. A proč to pulseaudio nevyhodíš a nejedeš na alsa? když to fungovalo.....
sudo aptitude remove pulseaudio
Ano KDE má vlastní mixer tuším. Tedy je to asi něco jako (alsa/pulse audio)>(kmix nebo jak se to jmenovalo). Ale externí aplikace psané pro pulse audio budou mít problém.
Měl jsem podobný problém, po jednom updatu mi to vyřešil restart. Jednou po instalaci byla nutná reinstalace. Kámošovi to dělalo na jednom noťasu vždy a už ani nevím jak se toho zbavil. Je jasné že je problém při přepínání z výstupu na vestavěné repráčky. Zkusil bych nějaké manuální přepínání (obstarává to určitě jen nějaký script), sám s tím ale zkušenosti nemám... Mě se to prozatím stalo jen jednou a to hned po instalaci a pomohla mi reinstalace.
†Asus M51Va
*Lenovo Ideapad Y580, intel i5 Ivi bridge, Nvidia GTX660, 8GB ram, 32GB ssd (Samsung), 1TB hdd.
Ubuntu 12.10, Gnome shell.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.