Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: seklá ikona kurzoru  (Přečteno 1259 krát)

kuldaoo

• Návštěvník
seklá ikona kurzoru
« kdy: 21 Června 2012, 08:42:53 »
Zdravím, používám Ubuntu 12.04 s Unity a mám takový problém. Velmi často se mi z ničeho nic změní ikonka kurzoru na točící se kolečko, které signalizuje běžné zaneprázdnění systému, ale už se mi nevrátí zpátky na ikonu šipky, přestože systém už nic nevytěžuje. Většinou se to stane ihned při nabootování do systému. Jediný způsob jak se zbavit toho kolečka je odhlásit se a zase přihlásit. To sice řešení je, ale děje se mi to často a není to moc pohodlné.
Nevíte někdo co s tím?
Díky

Rover623

Re:seklá ikona kurzoru
« Odpověď #1 kdy: 21 Června 2012, 09:15:17 »
I s tím točícím se kolečkem můžeš normálně klikat, zkus tedy vyvolat nějakou činnost, která ten kurzor vždycky takhle přehodí (třeba Správce aktualizací), jestli to potom nespadne zpátky

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #2 kdy: 21 Června 2012, 09:49:59 »
Točící kolečko nesouvisí přímo s vytížením procesoru, ale s tím, že aplikace, která startuje nějaké okno neodpovídá.. Pak by stačilo najít aplikaci, která to dělá a zabít ji, nebo restartovat.

Kecám, už je asi zas moc vědro, kurzor si šéfuje přímo ta aplikace a dává najevo, že je zaneprázdněná. Každopádně jsem našel nějaké zmínky o podobném problému, kdy se to děje jen při automatickém přihlášení..
http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-1930176.html
« Poslední změna: 21 Června 2012, 10:01:29 od GdH »

kuldaoo

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 21 Června 2012, 16:14:51 »
I s tím točícím se kolečkem můžeš normálně klikat, zkus tedy vyvolat nějakou činnost, která ten kurzor vždycky takhle přehodí (třeba Správce aktualizací), jestli to potom nespadne zpátky

Ano, ono se s tím dá pracovat libovolně dlouho, ale vadí mi to tam. Pracuji s tím několik hodin, různě spouštím a ukončuji aplikace, ale točící se kolečko nemizí.

Točící kolečko nesouvisí přímo s vytížením procesoru, ale s tím, že aplikace, která startuje nějaké okno neodpovídá.. Pak by stačilo najít aplikaci, která to dělá a zabít ji, nebo restartovat.

Kecám, už je asi zas moc vědro, kurzor si šéfuje přímo ta aplikace a dává najevo, že je zaneprázdněná. Každopádně jsem našel nějaké zmínky o podobném problému, kdy se to děje jen při automatickém přihlášení..
http://ubuntuforums.org/archive/index.php/t-1930176.html

je pravda, že automatické přihlašování používám, zkusím se tedy přihlašovat ručně a sledovat to. Ovšem takové řešení problému mě moc neuspokojuje. To samé popisují na tom ubuntuforums.org. Jsou tam ještě rady většinou toho smyslu, že prostě existuje nějaký proces, který je zaneprázdněný, ale v mém případě ve správci žádný proces zaneprázdněný není.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.