Prosím o radu. Mám už několikátým rokem wifi router D-Link DIR-615. Mám s ním od prvopočátku problém na svém domácím internetu. Nějaký čas funguje, ale po nějakém čase není možné přistoupit na internet. Lokální síť funguje dále. Je možný bezproblémový přístup do administrace routeru, ale na internet se nedostane ani jedno zařízení. Po restartu vše funguje jak má. Takto restartuji někdy i 3x denně, jindy zase vůbec. Nevypadá to na pád firmwaru, žádné přetížení. Administrace ale vždy hlásí internet online, přestože není přístupný z Pc. Pokud však opravdu není (cable unpluged), nehlásí tak. Usuzuji tak že se nejedná o přímo chybu routeru.
Ale když použiji switch od stejného výrobce, je vše bez problému. Žádné pády internetu. Obávám se chyby ze strany poskytovatele, nebo jeho úmyslného házení klacků pod nohy. Jediné co vím od poskytovatele je garantovaná rychlost a že mám dynamickou ip. V sítích se moc nevyznám a proto se ptám: Může se něco měnit ze strany poskytovatele, něco co by nedokázal za běhu router akceptovat a switch ano? Případně nevíte někdo jak to obejít? Případně jak snížit funkcionality routeru na něco jako switch jen s wifi?