takže ide to ako tak, finalne mam dualboot tak ako na začiatku, okna 7 a ubuntu 12.04 s bootloaderom windowsu s primárom na win (robil som to cez EasyBCD). následne ked vyberiem okná sa načítajú hneď a keď vyberiem linux tak mi nabehne grub s možnosťami výberu. zas je tu taká vec, že po zvolení normálneho režimu ubuntu sa mi to zasekne na fialovej obrazovke ... pc sa tvári, že nepracuje ale na pozadí musí prebiehať nejaký proces pretože, keď po cca 30sekundách až minute stlačím enter alebo power button (normalne na pc case) tak sa mi hneď objaví login do ubuntu a možem sa normálne prihlásiť pod svojim menom a heslom. Ak by som nič nestlačil tak to aj celý deň ostane fialové a nič sa nestane (poz. fialová nie je celá obrazovka ale len stred, na krajoch je čierny rámik)
Našiel som na nete, že by to mohlo byť spojené s grafickou kartou a počiatočným rozlíšením grubu (lenže grub boot mi nabehne v pohode). To som potom pozeral cez terminál a GRUB_GFXMODE bol nastavený na hodnotu 800x600 čo som potom zmenil na full HD, neskôr na 1024x768 ale správalo sa to tak isto. Mam grafiku Ati radeon HD 4850 od Gigabitu, driver som inštaloval cez ponuku pridania hardwaru. Písalo, že je to neslobodný ovládač ale nainštalovalo ho. Potom som skúšal aj stiahnuť driver zo stránky ati a inštalovať najskôr normálne cez stiahnutý inštalačný_súbor_driveru.run ale trvalo to strašne dlho a nakoniec vyhlásilo chybu, potom som ho skúšal inštalovať cez terminál: "sudo sh umiestnenie_drivera.run" , začalo sa niečo diať ale potom mi napísalo, že driver je už nainštalovaný a treba ho najskôr odinštalovať - neviem ako
nejaké rady? stále pozerám rôzne aj zahraničné fóra a skúšam to, čo v podobných problémoch radili iným, ale zatiaľ to nevyriešilo ten booting ubuntu.
Nemôže to byť nejaká chyba vo verzií ubuntu? Do okien to ide v pohode do ubuntu len cez ten problem so zaseknutí na fialovovej obrazovke, ale ide.