Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nepřehrávají se videa v Impressu  (Přečteno 1021 krát)

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
Nepřehrávají se videa v Impressu
« kdy: 31 Července 2012, 01:19:43 »
Vím, že tato otázka by měla být směřována někam jinam (http://forum.openoffice.cz/viewtopic.php?pid=13021#p13021), ale cítím, že je to spíš věc operačního systému než samotného programu. Protože Ubuntu používám krátce a nemohu tak moc srovnávat. Pouze vím tolik: v LO 3.5 ani 3.6 nelze přehrávat (nejen) v Impressu videa. Ve windows není problém. Javu mám nainstalovanou šestku a sedmičku. Takže se chci zeptat: Pokud používáte Ubuntu (jako že asi jo) a k tomu LibreOffice (což možná občas takyú a funguje vám přehrávání videa, jak jste toho docílili?

Nejde o skopičinu, chci Ubuntu používat jako hlavní operační systém (minulý týden jsem widle spouštěl akorát v práci, ne doma), a tohle je pro mě jako člověka, jehož život je postaven na prezentacích a přednáškách, zatraceně důležitá. Děkuju.

Rover623

Re:Nepřehrávají se videa v Impressu
« Odpověď #1 kdy: 31 Července 2012, 10:51:12 »
Mě to funguje, ale možná je to tím, že nemám Oracle Javu, ale OpenJDK (U12.04), pak mám verzi 7 na U10.10, pouze 7 a tam to také jde, ale LO je tam verze 3.3

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 31 Července 2012, 18:17:34 »
Mě to funguje, ale možná je to tím, že nemám Oracle Javu, ale OpenJDK (U12.04), pak mám verzi 7 na U10.10, pouze 7 a tam to také jde, ale LO je tam verze 3.3

Jo, já mám taky open, taky sedmičku, ale je to k ničemu. Nevím, zda je to verzí programu, opravdu. Já zkoušel jen 3.5 a 3.6. A taky jsem si stáhl nesvobodné doplňky. Kontrola - pokud vím, ten výchozí přehrávač (nepletu-li se, říká se mu Totem) nemá žádnou vlastní kodekovou výbavu. Takže pokud všechno přehraje, pak dotyčné kodeky v systému jsou. Ale nevím, zda je to kodeky. LO mi nepřehraje nic. A bez toho se, jak jistě každý uzná, sotva dá popularizovat věda :-)

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 31 Července 2012, 21:14:03 »
A ty dva odkazy jsou mimo?

Je mi líto, ale fakt jsem tam nenašel nic použitelného. Bohužel.
Přehrává se jen zvuk.

Nicméně aspoň jsem si vyzkoušel obrovský pokrok v prezentování 3.6. To je super. Tak jen kdyby ta videa šlapala... je to hrozně důležité.
« Poslední změna: 31 Července 2012, 21:16:59 od Petr Valach »

Petr Valach

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 02 Srpna 2012, 23:45:05 »
Rád bych ujasnil, že problém byl způsobený tím, že jsem použil instalaci prostřednictvím balíčků, které jsem si stáhl z webu libreoffice.org. Pokud se použije LO z repozitářů, vše funguje. Vč. ukládání LO do mezipaměti, což nefunguje u žádné takovéto instalace.

Mrzí mě to a zajímalo by mě, zda náhodou někdo neví, čím to je. Tedy: Proč nelze povolit rychlé spouštění a proč nefunguje video u instalací z balíků z webu? Díky.

Rád bych též upozornil, že na webu openoffice.cz je můj brand-new článek věnovaný právě verzi 3.6. Druhý díl čekejte v pondělí, je opravdu na co se těšit.

Pevně doufám, že do té doby spáchám i nějaké video. Ale je to jen přání.
« Poslední změna: 02 Srpna 2012, 23:47:50 od Petr Valach »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.