Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Super DLNA server Serviio  (Přečteno 8863 krát)

JS

• Aktivní člen
  • *
Super DLNA server Serviio
« kdy: 10 Ledna 2012, 12:25:34 »
Zdravim
Mam Sony TV s LAN a ta mi neprehraje DivX. Potreboval jsem tedy DLNA server s transcodovanim. Po nekolika pokusech s ruznymi softy i pres wine, jsem objevil Serviio. Nainstalovat ho je jednoduche a nastavit taktez. Funguje skvele a konecne jsem asi objevil to prave. Navic me potesilo ze to umi i Youtube. To uzivatele Sony TV urcite oceni, jelikoz Sony neni schopno udelat potrebny widget. :-(
Akorat bych potreboval to pomoct rozjet. Plugin youtube jsem dohral, restartoval Serviio a nastavil nejaky kanal. Na TV jsem videl z youtube nahledy a mohl jsem si dane video vybrat k prehrati. Po potvrzeni to chvili nacita a pak se objevi chyba ze server je momentalne nedostupny.
Poradi nekdo?
Tady je par tipu na Seriio + youtube
http://www.recenze.okamzite.eu/articles/serviio-media-server-jak-streamovat-videa-z-youtube-do-tv/
http://www.recenze.okamzite.eu/articles/konecne-vynikajici-media-server-pro-tv-samsung/

JS

• Aktivní člen
  • *
Re:Super DLNA server Serviio
« Odpověď #1 kdy: 13 Ledna 2012, 20:02:28 »
Takze pozor na cestinu v nazvech sdilenych slozek a samotnych souboru. Nezobrazi se. Resil to nekdo?
Asi ne kdyz si tu pisu sam.  ;D
U youtube jsem si dal nasdilet svuj seznam videi ale taky mi to nove pridane nezobrazilo. Asi taky cestina. Horsi je ze na youtube si nazev souboru asi neopravim. Zasr..e hacky a carky.

vmonkey

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 27 Ledna 2012, 19:28:03 »
Nejspíš by měly být názvy v UTF-8. Jinak autor je Čech, takže není problém se s ním domluvit - o chybě s diakritikou jsem někde na jeho fóru četl a snad by to v příští verzi mělo být opraveno.
Co se týká youtubu, nám na Samsungu UE32C6000 funguje - pozor se musí dát na přidávaný tvar URL - např. pro Šmouly na youtube je adresa:
http://gdata.youtube.com/feeds/api/users/SmouloveCZ/uploads?v=2&max-results=50
Jaké URL tam zadáváš?
Jinak jelikož je to JAVA, tak je to trošku pomalejší a aktualizace není v reálném čase, takže se to občas objeví až na několikátý pokus... Ale zatím nejlepší DLNA klient, na který jsem narazil.
Ubuntu 14.04, Acer Aspire v15 Nitro Black

vawaver

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 08 Srpna 2012, 22:57:03 »
tak sa mi úspešne podarilo rozbehať Serviio na U12.04 64bit ale narazil som na problém že nedokážem správne nastaviť cestu (PATH) k Samba serveru kde mám veci, ktoré by som pozerať na Serviio

V Nautiluse to mám bookmarknute ako odkaz smb://nazovserveru/data , čo keď som skúsil pridať do PATH v Serviio tak mi to neberie.

skúšal som aj smb://192.168.1.1/data čo mi taktiež Serviio neberie.

Neviem ako s tým ďalej pohnúť, resp. aký by tam mal byť správny zápis aby mi Serviio bol schopný načítať obsah adresára "data"

Prosím poraďte.
Ďakujem

PS: Prípadne ma napadol ak sa mi nepodarí nastaviť PATH, tak nejakým spôsobom vytvoriť symlink do nejakého adresára v /home ale tu som tiež zatial zlyhal.

JS

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 10 Srpna 2012, 07:59:11 »
Serviio to asi pres sambu neumi. Zkus pripojit ty vzdalene data do nejakeho adresare a nastav aby se tak stalo vzdy po startu PC. V Serviiu si pak pridej tento adresar. Ale varim z vody.

vawaver

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 10 Srpna 2012, 08:27:26 »
Ďakujem veľmi pekne za odpoveď.
Vidím teoreticky tak isto toto ako jedinú možnosť a teda nejak mountnuť samba server do nejakého adresára. Bohužiaľ no idea ako sa to robí, nakoľko mám len omedzené znalosti Ubuntu.

Prosím poraďte nejaký step-by-step návod ako to urobiť pod 12.04 64bit. Nebude potrebná žiadna dodatočná autorizácia, nakoľko toto je už riešené na 192.168.1.1, čo je vlastne router ktorý si to urobí sám zo vzdialeného Samba serveru.
Ak tomu správne rozumiem mal by som len nejak namapovať veci z routera k sebe do adresára. (pardon za amatérsku interpretáciu).
Budem veľmi vďačný za pomoc. Ďakujem.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.