Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: heslo administrátora ARTISTX  (Přečteno 844 krát)

fms

• Návštěvník
heslo administrátora ARTISTX
« kdy: 26 Srpna 2012, 11:09:11 »
Ahoj všichni, mám problém s administrátorským (root) heslem kvůli instalacím. Přihlášení do Linuxu proběhne normálně, protože přihlášení pomocí hesla jsem nezadával - takže automaticky. V případě jakéhokoliv zásahu do instalace je ovšem root heslo vyžadováno a ačkoliv zadávám to, co jsem zadal při instalaci, heslo mi to nebere, takže nevím, jaké heslo je vlastně požadováno. Sudo su i passwd jsem už zkoušel, ale před změnou hesla to chce samozřejmě to původní, takže jsem tam, kde už jsem byl. Co se dá v této situaci dělat? Jsem z toho mírně řečeno zoufalý. V systému mohu normálně pracovat a preferuji pochopitelně nějakou nejjednodušší a nejméně "invazivní léčbu". Díky moc!!!

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
Re:heslo administrátora ARTISTX
« Odpověď #1 kdy: 26 Srpna 2012, 11:15:50 »
Pozor na y/z, speciální znaky jsou na různých klávesnicích různě...ale to jste předpokládám všechno zkoušel.

Heslo roota se dá bezbolestně změnit v recovery mode http://wiki.ubuntu.cz/RecoveryMode - položka root - tam už se dá změnit heslo bez znalosti současného.
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

fms

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 26 Srpna 2012, 13:04:15 »
njn, právě, že jsem zkoušel všechno a těsně po napsání příspěvku taky oblíbený Y/Z - a trefa! Díky, každopádně jste to definoval přesně. Asi neznáte tuto edici - mám to jako music workstation , ale jsou nekonečný problémy se zvukem - většinou nejde nic - nebo jde MIDI signál z kláves, případně jde zvuk a nejde MIDI apod. Proti tomu se mi zdají widle skoro bezkonkurenční - tady spousta nastavení a já bych byl nejraději, kdyby existoval prográmek, kterej by zvuk nastavil automaticky a všechno hrálo, jak má. Jinak je to pro mě horror. To jsem si myslel, že je speciální audio edice výhra. Bohužel omyl.. Zatím se neorientuju, zda jack nebo alsa (?) - musí být v běhu nebo stačí nastavit a zavřít (?) toto rozhraní. Intuitivní to dle mého názoru není ani trochu... Škoda, vypadalo to tak nadějně...

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #3 kdy: 26 Srpna 2012, 13:12:43 »
To opravdu neznám - zkuste si založit v sekci Foto, video a zvuk nové téma, snad tady nějaký zvukař je.
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

fms

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 26 Srpna 2012, 18:14:09 »
Díky za tip - zkusím, uvidíme...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.