Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Warcraft 3 (DotA)  (Přečteno 5594 krát)

Malag

• Návštěvník
Warcraft 3 (DotA)
« kdy: 28 Ledna 2011, 13:36:40 »
Dobrý den, snažím se nějak rozumně rozchodit W3 pod linuxem, ať nemusím do winů. Narazil jsem ovšem na pár problémů:

1, Alt + tab - nefunguje! Jak vylezu ze hry, tak se do ní už nedostanu. Místo ní zustane pouze PrtCs plochy (který je přesunutelný)

2, Garena, případně jiná rozumná platforma? Tady nemůžu moc sloužit, ptže jsem s k testování ještě nedostal.

3, Nějaký soft, jak zvětšit nativní rozlišení ve hře? Případně někde v registrech? (Vím, že to tak jde u Winů)

Nějaké řešení? Apeluji spíše na hrače, jestli sami neměli podobné problémy. Děkuji!  8)

Bylo toho víc, ale většinu problému jsem odstranil. Zapoměl jsem spustil -opengl.
« Poslední změna: 28 Ledna 2011, 13:53:02 od Malag »

mosqa

• Stálý člen
  • **
Re: Warcraft 3 (DotA)
« Odpověď #1 kdy: 28 Ledna 2011, 14:31:11 »
pozri tu dake tipy http://forum.ubuntu.cz/index.php/topic,52635.0.html , ak si nastavis aj virtualnu plochu tak tusim fongovalo aj alt-tab [ale to asi zalezi aj od grafickej karty a dalsich veci..]
AMD Athlon X2 4850e; GIGABYTE MA78GM-DS2H; IGP ATI HD3200; 2GB (KIT 2x1GB) DDR2 KINGSTON BOX; WD 6400AAKS; SAMSUNG SpinPoint F1 HD322HJ; SAMSUNG SH-S223F SATA; squeezy

Malag

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 28 Ledna 2011, 17:40:06 »
Už jsem se propracoval k té garene. Rozchodil jsem to,ale bez -opengl - tekze nehratelne. Jde o to, ze v garene je potřeba vybrat zastupce W3 (.exe). Ale kdyz pustim .exe soubou, tak je bez opengl. A nastavit jako zastupce svuj spousteci soubor z plochy nemuzu (.desktop) to nebere.

Je nejakej zpusob, jak zajistit spusteni opengl, kdyz poustim z origo .exe? Proste klasicky poklepu a jede. Jinak nevim, jak to pres garenu posmelit.

Deadly

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 01 Února 2011, 15:02:38 »
Zdravim, Warcraft 3 mam nainsalovany v Ubuntu 10.10. a hraju ho v pohode bez openGL. Pred instalaci W3 jsem necetl navod na Wiki, takze jsem do spoustece  "-openGL" nepridaval, ale s nejakou jinou hrou jsem do Wine nainstaloval DirecX a vse bezi v pohode. Nekde jsem cetl navod na instalaci Mafie a tam psali ze se nema instalovat DirecX. Ja ho nainstaloval a vse je O.K..
Intel Core i5-4690K 3.50GHz, 16 GB RAM, GeForce GTX 1060 6GB, ASUS Xonar DGX, U̶b̶u̶n̶t̶u̶ ̶22.̶0̶4̶ ̶6̶4̶b̶i̶t̶,̶ Linux Mint 22 Cinnamon 64bit

johnnycage

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 09 Února 2011, 11:43:19 »
Pouzivam Wine 1.3.13 (kompilovane zo zdrojovych kodov) a W3 mi da sa povedat funguje. Testoval som to sice na Debian-e Testing, ale nemal by byt taky zasadny rozdiel medzi Ubuntu a Debian :) Hravam cez Garenu, kde W3 spustam s parametrom -opengl a tak isto funguje aj ALT+TAB, ale trochu "krkolomne". Takze:

1. Garena (screen01.png):
Po spusteni Gareny a prihlaseny treba otvorit Settings (hore, priblizne v strede okna). Po otvoreni si najdi hru W3, v polozke "Executable Settings" vyber klasicke exe-cko pre spustenie W3 (Frozen Throne.exe, alebo Warcraft 3.exe). Podtym je polozka "Game Bootstrap Parameters", tam nastav "-opengl", samozrejme bez uvodzoviek a hra sa ti spusti s podporou opengl.

2. ALT+TAB (screen02.png)
Vo winecfg v zalozke Grafika mam zakliknute nasledovne veci (vid. screen02.png). Ked spustim W3 cez garenu, teda pripojim sa do nejake miestnosti a potom tlacitko Start Game, tak spusti W3 .. po stlaceni ALT+TAB sa hra minimalizuje, ale ked kliknem naspat na W3, otvori sa len v strede cierne okno.
Vyriesil som to tak, ze co mam minimalizovanu Garenu, kliknem na Garenu, nech sa otvori hlavne okno, potom kliknem na krizik pre zatvorenie, tym sa Garena minimalizuje a automaticky sa obnovi W3, tentokrat uspesne. Cize aj ked po pokuse o obnovu zostane cierne okno W3, staci maximalizovat garenu, zatvorit ju (minimalizovat do systemtray) krizikom a W3 sa uspesne obnovi. Skusal som minimalizovat Garenu aj minimalizacnym tlacitkom, ale vtedy sa W3 neobnovil, obnovil sa cisto len ked minimalizujem do systemtray Garenu krizikom pre zatvorenie.
Dalsi postreh, ak vo winecfg v polozke Grafika vypnem "Povolit spravci oken kontrolu nad okny", tak ALT+TAB funguje zase len medzi spustenymi wine aplikaciami, len s tym problemom, ze vo W3 nefunguje klavesnica, takze to nepouzivam.
A este jedna poznamka, ak nejde obnovit garena, ktora je minimalizovana na paneli, staci kliknut v "systemtray" pravym tlacitkom na ikonu gareny a vybrat moznost "Show client".

Podotknem, ze pouzivam GNOME a mam vypnuty Compiz.

Problemy:
Jediny problem, ktory som si vsimol je, ze niekedy, ked spustim W3 cez garenu, tak v samotnej hre sa mi v Local Game nezobrazuje ziadna hra. Vyriesil som to znovuspustenim W3 z gareny a fungovalo to.

Ine moznosti riesenia:
Pridat do Gareny nielen parameter -opengl, ale aj parameter -window, tym padom sa hra spusti v okne, avsak problem je pri pohybe na mape smerom hore, alebo dole, pretoze mys vyskoci z okna.

Dufam, ze som to napisal zrozumitelne :)

[attachment deleted by admin]
« Poslední změna: 09 Února 2011, 11:57:36 od johnnycage »
NB: Lenovo G550, Intel Pentium Dual-Core T4200 2.0GHz, RAM 3GB 1066MHz, WD 320GB, Intel GMA X4500 256MB

lordjin

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 26 Srpna 2012, 23:15:16 »
Ine moznosti riesenia:
Pridat do Gareny nielen parameter -opengl, ale aj parameter -window, tym padom sa hra spusti v okne, avsak problem je pri pohybe na mape smerom hore, alebo dole, pretoze mys vyskoci z okna.
[attachment deleted by admin]

toto řešení mi přijde nejlepší, tedy spouštět warcraft s parametry -opengl -window, ještě bych přidal, že v nastavení okna warcraftu(když je spuštěn v okně)->záložka pokročilé->na celou obrazovku roztáhne wary na celou obrazovku, zbyde jen drobný rušivý element - půlka panelu, myš v tomto případě nevyskočí z okna waru(pokud není zaplé automatické skrývání panelu) a alt+tab bez problémů funguje, snad to někomu pomůže, žádné lepší řešení se mi nepovedlo najít :-)

pozn. ještě jsem kdesi četl, že ve verzi WINE 1.2 RC1 alt+tab bez problému fungovalo, ale tuto verzi se mi už nepovedlo rozběhat
« Poslední změna: 27 Srpna 2012, 00:01:56 od lordjin »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.