Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Více problémů- správce souborů, systém, kopírování  (Přečteno 1055 krát)

onderfaus

• Návštěvník
Dobrá den,

nedávno jsem si nainstaloval nové Lubuntu na svůj netbook Samsung N145. Systém se mí líbí a rád bych u něho zůstal , ale některé věci mě znepokojují a některé bych rád změnil.

1. Správce souborů
Zde se mi všechny ikony ukazují jako náhledy a ne jako seznam. I když přepnu na zobrazení souboru jako seznam tak při vypnutí a opětovném zapnutí se to změní zpátky a neukazuje se to jako seznam. Poraďte prosím, jak to nastavit na trvalo?

2. Problém se systémem
Když úplně vypnu systém a pak ho zapnu, objeví se tabulka, ve které mi vyskočí velkým Zjištěn problém se systémovým programem, a buď nahlásit nebo zrušit a nic více. Nevím ani jaký program že bych se pokusil ho odinstalovat a znova nainstalovat pokud by byl důležitý a proto se ptám, jestli není nějaký program na diagnostiku fungování ostatních programů popřípadě přes terminál pokud to jde nějak zjístit? Systém ale funguje normálně (alespoň v těch věcech, které na něm dělám)

3. Kopírování souborů
Dneska jsme si šel naskenovat vedle do baráku tři stránky. Je tam PC a na něm jsou Windows XP. Když jsem si pak ty vytvořené obrázky dal na přenosný hardisk, který sjem pak připojil k netbooku, soubory tam nebyly. Když jsem to připojil ale na jakýkoliv PC na kterém jsou windows (ať už 7 nebo XP) tak tam ty soubory byly. Tak samo když jsem si stáhl část skript do matematiky v PDF do Netbooku s linuxem, ve windows se ten soubor neobjevil na hardisku. Nevím proč dle mého názoru by to mělo jít, protože jsem si udělal i zálohu na hardisk fotek, filmů a hudby ať o ně nepřijdu při přechodu z windows na linux a normálně jsem si je potom zkopíroval zpátky do netbooku kde už jsem měl linux. Jo jediná možnost, jak jsem to dostal z jednoho PC do druhého bylo poslat to vše přes email, ale radši bych byl kdyby to šlo i přes flashky atd

Děkuji Vám předem za odpovědi
« Poslední změna: 17 Září 2012, 22:52:24 od onderfaus »

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re:Více problémů- správce souborů, systém, kopírování
« Odpověď #1 kdy: 18 Září 2012, 08:04:01 »
2. V tej tabulke je tlacidlo podrobnosti(alebo nieco podobne) kde sa dozvies aky program spadol.

3.Nemas na zaciatku suboru/adresara bodku? To by znamenalo ze v ubuntu to je skryte.(zobrazenie je tusim ctrl+d ctrl+H v nautiluse niesom pri ubuntu)
« Poslední změna: 18 Září 2012, 19:11:51 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.