Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s autostartem Správce oken + nefunkční Záložky  (Přečteno 2745 krát)

balibar

• Návštěvník
Mám Ubuntu 10.04 (nedlouho) a po jakémsi mém (divokém) odinstalování se mi po startu systému nespouští Správce oken (musím ho spustit ručně přes Aplikace>Ostatní>Správce oken).
Související chybou je asi i to, že nejde otevírat záložky (bookmarks) přes Místa>Dokumenty (nebo Obrázky, Hudba atd.). Ohlásí to "Nelze otevřít umístění file://home/xxxx/Dokumenty ... Žádná aplikace není zaregistrována k obsluze tohoto souboru". Ty složky jde otevírat jenom přes záložky v okně (a samozřejmě i jinými nepohodlnými způsoby, přes GNOME Commander apod.). Zkoušel jsem seznam záložek vymazat a nadefinovat si nový, zkoušel jsem přeinstalovat Nautila... No nic nepomohlo.
Hledal jsem i odpovědi tady na fóru, ale nikdo neměl přesně ten stejný problém, resp. měl nějakou jinou verzi Ubuntu, takže rady bohužel nebyly nápomocny.
Díky za případné odpovědi!

beer

• Host
Re:Problém s autostartem Správce oken + nefunkční Záložky
« Odpověď #1 kdy: 04 Září 2012, 18:05:40 »
Zkusil bych
Kód: [Vybrat]
sudo apt-get install --reinstall ubuntu-desktop.

balibar

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 11 Září 2012, 19:51:16 »
Tak vyzkoušeno, reinstalace proběhla úspěšně, leč oba problémy přetrvávají. Ještě nějaká jiná možnost?

beer

• Host
« Odpověď #3 kdy: 12 Září 2012, 09:04:00 »
unity --reset &, smazat konfigurační soubory v .config a skryté soubory z domovské složky, případně ještě složku .local.

balibar

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 14 Září 2012, 20:32:40 »
Tak na to si netroufám. Jsou tam mraky souborů --- co přesně? Jinak terminál hlásí, že "command unity not found".

menom

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 15 Září 2012, 00:21:08 »
Skús vytvoriť účet pre nového užívateľa.
Ak v tom nanovo vytvorenom Userovi pôjde všetko OK, tak si do nového účtu presuň všetky dôležité súbory a starý účet vymaž.

Ak to nepomôže, tak asi záloha a nová inštalácia aj s formátovaním HDD.
http://liveusb.info/dotclear/index.php?pages/install

balibar

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 19 Září 2012, 01:38:48 »
To jo, když přepnu na sezení hosta, tak je vše v pořádku - dobrý postup. Nicméně by mě i tak zajímalo, v čem konkrétně je problém, jestli se to dá změnit nějakým ručním nastavením konfiguračních souborů, jednoduchou reinstalací nějaké součásti apod.
Jinak: když přes Správce aktualizací přejdu na Ubuntu 12.04, všechno by pak mělo být v pořádku, ne?

beer

• Host
« Odpověď #7 kdy: 19 Září 2012, 09:31:35 »
Tak na to si netroufám. Jsou tam mraky souborů --- co přesně? Jinak terminál hlásí, že "command unity not found".

Omlouvám se, neuvědomil jsem si, že nemáš unity.

Zkus, pokud máš metacity:

alt+f2
metacity --replace
nebo pokud používáš compiz:
compiz --replace

beer

• Host
« Odpověď #8 kdy: 19 Září 2012, 09:33:34 »

Jinak: když přes Správce aktualizací přejdu na Ubuntu 12.04, všechno by pak mělo být v pořádku, ne?

Ne nutně, aktualizace se nemusí podařit, a i kdyby se podařila, bude trvat dlouho. Reinstalace by byla rychlejší. Možná bych přešel rovnou na ubuntu 12.10, vypadá docela dobře.

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #9 kdy: 19 Září 2012, 11:41:01 »
@beer> teda radit někomu aby si smazal soubory z .config a .local a navíc všechny skryté soubory v domovském adresáři ti příjde normální?
Navíc to dorazíš tím že naprostému nováčkovy doporučíš instalovat betu 12.10? Nováček by měl zůstat na LTS!  ::)

@balibar> V tvém případě bude asi nejednoduší si zálohovat své osobní data a nainstalovat si 12.04.1 LTS na čisto. Pokud budeš mít problémy tak dej vědět ;)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
« Odpověď #10 kdy: 19 Září 2012, 11:51:52 »
rradecku :) .. co kdybys zkusil nejake *angry smajliky ... ted je na ne presne chvile !! jinak 110% souhlas s tim co rikas !!
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

beer

• Host
« Odpověď #11 kdy: 19 Září 2012, 11:56:09 »
@beer> teda radit někomu aby si smazal soubory z .config a .local a navíc všechny skryté soubory v domovském adresáři ti příjde normální?
Navíc to dorazíš tím že naprostému nováčkovy doporučíš instalovat betu 12.10? Nováček by měl zůstat na LTS!  ::)

@balibar> V tvém případě bude asi nejednoduší si zálohovat své osobní data a nainstalovat si 12.04.1 LTS na čisto. Pokud budeš mít problémy tak dej vědět ;)

U nás ve firmě se smazáním konfigurace řeší případné technické problémy u uživatelů, když u ostatních to funguje. Ano, když je to dobré pro korporát, proč by to nebylo dobré pro domácí uživatele. Jde především o data, nikoliv o nastavení pozadí plochy a pod, to si uživatel může znovu naklikat.

Co se týká bety, neuvedl jsem, že má instalovat betu, příští měsíc vyjde 12.10 regulerně. Spíše bych doporučil sečkat a pak provést čistou instalaci 12.10, až bude. Jinak s betou problémy nemám, přijde mi stabilní. To se může ale samozřejmě u různých konfigurací lišit.

ntz_reloaded

• Lokaj
  • Závislák
  • skill :: ur home erly
« Odpověď #12 kdy: 19 Září 2012, 11:57:15 »

U nás ve firmě se smazáním konfigurace řeší případné technické problémy u uživatelů, když u ostatních to funguje. Ano, když je to dobré pro korporát, proč by to nebylo dobré pro domácí uživatele. Jde především o data, nikoliv o nastavení pozadí plochy a pod, to si uživatel může znovu naklikat.

Co se týká bety, neuvedl jsem, že má instalovat betu, příští měsíc vyjde 12.10 regulerně. Spíše bych doporučil sečkat a pak provést čistou instalaci 12.10, až bude. Jinak s betou problémy nemám, přijde mi stabilní. To se může ale samozřejmě u různých konfigurací lišit.

ps. tohle si sem cituju jako dukaz, kdyby to beer po sobe smazal ..
« Poslední změna: 19 Září 2012, 11:59:32 od ntz_reloaded »
tikejte mi, taky Vam tikam ...
song of the day - openSUSE, openindiana, DuckDuckGo
The noise ain't noise anymore, who's to blame, WHO'S TO BLAME ??

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #13 kdy: 19 Září 2012, 12:10:35 »

Tebe bych chtěl zaměstnávat
Představa jak vymažeš skryté adresáře a nastavení kde máš uložené klíče, hesla a třeba i poštu nebo virtuální mašiny atd...

Když už se schýlím k tomu že potřebuji vrátit nějaký program do výchozího nastavení tak stačí u toho samotného programu přejmenovat (né smazat) daný konfigurák a poté zkusit a pokud vše funguje jak má, tak teprv potom něco mazat!!!
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

balibar

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 23 Září 2012, 19:49:58 »
Vyzkoušel jsem replace metacity i replace compiz, no bez nějakého efektu. Compiz je předpokládám správce oken, tak? (Sorry za asi pitomý dotaz) Nejsem si jistý, kterého správce přesně mám: z Aplikace>Ostatní>Správce oken jde (pouze ručně) spustit ten můj --- myslím, že mám compiz.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.