Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Klávesnice Logitech MX 5500 a myš Logitech MX Revolution bluetooth  (Přečteno 1490 krát)

Maxwell

• Návštěvník
Zkouším Ubuntu nově, takže se omlouvám za případné neznalosti. Nainstaloval jsem si Ubuntu 12.04 32bit a uvedený set bezdrátové bluetooth klávesnice a myši po instalaci a po každém spuštění vypnutého počítače nefunguje (vůbec nereaguje). Podotýkám, že s tím umí pracovat i samotný BIOS, takže se mi zdá smutné, že operační systém to nedokáže.

Přišel jsem na nouzové řešení spočívající v tom, že si připojím starší klávesnici (je také bezdrátová, ale ne bluetooth). Ta funguje, a když s její pomocí počítač uspím a potom znovu spustím, tak po tomto novém spuštění uspaného systému najednou klávesnice Logitech MX 5500 i myš Logitech MX Revolution bluetooth fungují a to bez problémů.

Když počítač vypnu a znovu zapnu, nefunkčnost se opakuje.

Další věc je, že nemohu využít (nastavit funkce) speciálních tlačítek klávesnice a myši. Oficiální software Setpoint od Logitechu pro Ubuntu neexistuje. Existuje sice jakýsi HIDpoint, jenže ten je ke stažení jen pro Ubuntu do verze 10.10 a já mám verzi 12.04 (a starší instalovat opravdu nechci). Když si stáhnu HIDpoint pro Ubuntu 10.10, tak to prostě nejde nainstalovat (ani přes terminál).

Předem díky za všechny případné rady, jak tu klávesnicí s myší rozchodit.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.