Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Thunderbird 15.0 v Linux Mint 13 KDE (Vyřešeno)  (Přečteno 2544 krát)

Liber

• Občanské sdružení Ubuntu ČR
  • Aktivní člen
  • *
  • Hledejme řešení, ne důvody proč si stěžovat :-)
Thunderbird 15.0 v Linux Mint 13 KDE (Vyřešeno)
« kdy: 23 Září 2012, 17:46:29 »
Zdravím,
Thunderbird 15.0 v Linux Mint 13 KDE ve volbách pro prohlížení obrázků JPG vidí pouze "imagemagick", bez ohledu na to, že jiných prohlížečů obrázků mám (pokusně) snad 10... :-/ Nevěděl by někdo, jak donutit Thunderbird, aby používal jiný program ? (Kromě ručního hledání cesty k programu.)
« Poslední změna: 24 Září 2012, 19:00:07 od Liber »

ok1dtm

• Aktivní člen
  • *
Re:Thunderbird 15.0 v Linux Mint 13 KDE
« Odpověď #1 kdy: 23 Září 2012, 18:09:07 »
V Nastavení systému - Asociace souborů by to nešlo? :)

Liber

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 23 Září 2012, 19:32:26 »
Tam mám Gwenview na 1. místě a všude se v něm otevírají JPG. Teda kromě Thunderbirdu....

strom01

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 23 Září 2012, 21:53:34 »
A v předvolbách TB máš co? (Úpravy/Předvolby/Přílohy)

ok1dtm

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 23 Září 2012, 23:01:41 »
Nevím jak v Mintu, ale v Kubuntu v Thunderbirdu  na *.jpg přílohu klikni pravým tlačítkem myši otevřít - otevřít pomocí - a vyber v /usr/bin/gwenview to ti přílohu otevře a systém si ji pamatuje i po restartu/vypnutí. Právě jsem změnu vyzkoušel :)

Liber

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 24 Září 2012, 08:33:22 »
Bohužel Thunderbird nabízí jak v nastavení, tak i při kliknutí pravým tlačítkem na přílohu jen onen imagemagick a nebo ruční zadání cesty k programu. Přes Krusader jsem si dal vyhledat "Gwenview", který používám k prohlížení obrázků, ale bohužel žádný   z nalezených položek Thunderbird "nepožral" a nechtěl použít. Podotýkám, že jsem Thunderbird instaloval standardně přes centrum software do čisté instalace Linux Mint.
Pln rozčarování jsem začal používat KMail a ten funguje v pohodě, takže Thunderbird 15 je asi trochu "jetej".

beer

• Host
« Odpověď #6 kdy: 24 Září 2012, 09:49:59 »
a nebo ruční zadání cesty k programu.
Citace
/usr/bin/gwenview
, viz příspěvek:

Poslal: ok1dtm
« kdy: Včera v 23:01:41 »

ok1dtm

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 24 Září 2012, 16:33:00 »
Bohužel Thunderbird nabízí jak v nastavení, tak i při kliknutí pravým tlačítkem na přílohu jen onen imagemagick a nebo ruční zadání cesty k programu. Přes Krusader jsem si dal vyhledat "Gwenview", který používám k prohlížení obrázků, ale bohužel žádný   z nalezených položek Thunderbird "nepožral" a nechtěl použít. Podotýkám, že jsem Thunderbird instaloval standardně přes centrum software do čisté instalace Linux Mint.
Pln rozčarování jsem začal používat KMail a ten funguje v pohodě, takže Thunderbird 15 je asi trochu "jetej".
Nevim proč do toho taháš Krusader? Normálně otevři Thunderbird dole pravým myšítkem dej otevřít a najít Gwenview v /usr/bin otevřít a jpg se ti otevře v Gwenview a potom už si to Thunderbird bude pamatovat. V Mintu to je určitě stejný :D Mrkni na přílohu, nevím jak to ukázat názorněji.

[příloha smazaná administrátorem]

Liber

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 24 Září 2012, 18:58:07 »
Dík, tahle cesta pomohla. Krusader mi vyhovuje při hledání souborů, co je na tom tak k divení se  ;) Když neznám cestu, tak holt musím hledat.

beer

• Host
Re:Thunderbird 15.0 v Linux Mint 13 KDE (Vyřešeno)
« Odpověď #9 kdy: 25 Září 2012, 08:08:38 »
Pokud chceš vědět, kde je program nainstalovaný, tak otevři terminál, napiš

Kód: [Vybrat]
which název_programu

ok1dtm

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #10 kdy: 25 Září 2012, 15:35:21 »
Dík, tahle cesta pomohla. Krusader mi vyhovuje při hledání souborů, co je na tom tak k divení se  ;) Když neznám cestu, tak holt musím hledat.
Jsem rád že ti to pomohlo ale cestu k Gwenview jsem ti v příspěvku napsal :"vyber v /usr/bin/gwenview" proto jsem se divil. Krusader je fakt jeden z nejlepších správců souborů :)

Liber

• Aktivní člen
  • *
Re:Thunderbird 15.0 v Linux Mint 13 KDE (Vyřešeno)
« Odpověď #11 kdy: 07 Října 2012, 14:33:05 »
Stalo se mi, že jsem odepsal a tvá odpověď se objevila před mezi mou poslední odpovědí a tvou předchozí. Tak proto se zdála má odpověď asi "mimo"  ;) Díky za ten příkaz do terminálu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.