Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: EasyPeasy  (Přečteno 1965 krát)

Jetchelas

EasyPeasy
« kdy: 03 Října 2012, 15:27:26 »
Zdravím vespolek,

Dneska jsem narazil na EasyPeasy a rád bych se zeptal na pár informací o něm. Ze stránek jsem se toho bohužel moc nedozvěděl.

Zajímá mě, jaký je rozdíl mezi EasyPeasy a Ubuntu?
Na EasyPeasy fungují stejné příkazy a balíky jako na Ubuntu?
Předpokládám, že to má o hodně menší nároky?

Děkuji :-)

Edit: Řeším totiž to, že mám netbook Toshiba Satellite T110-11J. Takže nějaké 4GM RAM, 1,3GHZ (64bit) procesor a grafiku od Intelu (takže ne zrovna moc silnou). A pokud by na tomto systému fungovalo Wine 1.5, tak by to znamenalo, že by mi hra World of Warcraft (používám ji pro odreagování při překládání) mohla fungovat mnohem lépe ne?
« Poslední změna: 03 Října 2012, 16:05:21 od Jetchelas »

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re:EasyPeasy
« Odpověď #1 kdy: 03 Října 2012, 16:50:01 »
Nechápu jak někdo může takové paskvily používat. ::)

Osobně si nemyslím že by ti na tom šlapalo wine lépe. Odlehčené systémy většinou šetří Ram a té máš dostatek.
Zkus jen tak ze srandy na tvém počítači se stávajícím Ubuntu nahodit Virtualbox s winXP a povolit si 3D akceleraci a hrát tu hru tam. Já jsem takhle na svém starším notebooku hrával NFS které pod wine nefungovali vůbec.

ps. pokud jsem hráč tak dualboot s win je prozatím jediné 100% řešení ;)
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Jetchelas

« Odpověď #2 kdy: 03 Října 2012, 17:02:30 »
Děkuji za odpověď. Narazil jsem na tuhle distribuci a za zeptání jsem nic nedal. :-)

Přes virtualbox to nebude o moc lepší ne? Výkon mi bude žrát virtuální prostředí místo Wine.

API124

• Host
« Odpověď #3 kdy: 03 Října 2012, 17:37:52 »
To ano, ale ve virtualboxu, máte jistotu, že vám to bude fungovat, Wine rozhodně není ideální řešení a to ani na programy, které výkon skoro nepotřebují. Ve Wine totiž ne zrovna každá aplikace funguje...

Jetchelas

« Odpověď #4 kdy: 03 Října 2012, 17:49:52 »
Mě to ve Wine funguje. Jenom mám trochu problém s výkonem či opengl. Viz: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=62930.0

A VirtualBox předpokládám bere více výkonu než Wine. Je to tak? Případně o kolik tak více?

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #5 kdy: 03 Října 2012, 17:58:45 »
Teoreticky to bude ve virtauboxu horší ale třeba ne :))
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Jetchelas

« Odpověď #6 kdy: 03 Října 2012, 18:24:10 »
Mě osobně přijde logické, že ve virtualboxu to bude brát více výkonu. Musí se přeci vytvořit virtuální prostor ve které se spustí druhý systém. Takže virtuál + systém v již spuštěném systému. To musí brát dosti výkonu na to, abych v tom ještě spouštěl hru.

RRRadek Neužil

• Administrátor fóra
  • Závislák
« Odpověď #7 kdy: 03 Října 2012, 19:00:27 »
No ale například virtualizovaný windows funguje mnohem rychleji než nainstalovaný normálně na disku. Zkus to, smazat virtuálku je otázka dvou vteřin ;)

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #8 kdy: 07 Října 2012, 20:29:08 »
Zdravím vespolek,

Dneska jsem narazil na EasyPeasy a rád bych se zeptal na pár informací o něm. Ze stránek jsem se toho bohužel moc nedozvěděl.

Zajímá mě, jaký je rozdíl mezi EasyPeasy a Ubuntu?
Na EasyPeasy fungují stejné příkazy a balíky jako na Ubuntu?
Předpokládám, že to má o hodně menší nároky?

Děkuji :-)

Edit: Řeším totiž to, že mám netbook Toshiba Satellite T110-11J. Takže nějaké 4GM RAM, 1,3GHZ (64bit) procesor a grafiku od Intelu (takže ne zrovna moc silnou). A pokud by na tomto systému fungovalo Wine 1.5, tak by to znamenalo, že by mi hra World of Warcraft (používám ji pro odreagování při překládání) mohla fungovat mnohem lépe ne?
Není to otázka ani wine, ani systému jako takového, ale otázka tvojí grafické karty, tedy hardvéru. Intel 4500 by měl podporovat OpenGL 2.1, tedy by měla být šance tu hru spustit. Karty intel ale v linuxu oproti windows dost ztrácejí, takže ...
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
« Odpověď #9 kdy: 07 Října 2012, 20:30:36 »
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.