Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunguje žádné heslo [vyřešeno]  (Přečteno 1820 krát)

matejvc

• Návštěvník
Nefunguje žádné heslo [vyřešeno]
« kdy: 21 Října 2012, 21:53:19 »
Ahoj, včera jsem nainstaloval ubuntu 10.04 na druhý disk, na prvním měli být win7, ale nějak se porouchal zavaděč win7. do ted jsem využíval ubuntu zcela bez problému, ale asi jsem něco pokazil. Při instalaci jsem zadal heslo : 1 .... a zadal automatické přihalšování.. poté jsem v uživatelských účtech asi klikl na tlačítko uzamknout. Ted jsem zjistil, když jsem chtěl nainstalovat skype, že to po mě chce oveření. zadám heslo 1 a nic napíše to chybu že heslo je neplatné přesněji : Váš pokus o ověření byl neúspěšný. Opakujte prosím znovu. Nejde mi ani vytvořit nový účet. Ani účet odemknout. Jinak vše funguje. Ale nevím jaké to po mě chce ověření když jsem jiné heslo než 1 nedával. dokáže mi někdo poradit, kromě reinstalace? Děkuji předem.
« Poslední změna: 23 Října 2012, 08:38:41 od Pavel Hrnčíř »

Cuore

• Závislák
Re:Nefunguje žádné heslo
« Odpověď #1 kdy: 21 Října 2012, 23:11:15 »
tak co máš vůbec za problém? helo, nebo zavaděč woken, nebo obojí. Pokud tě trápí jen to heslo, tak si ho změň http://wiki.ubuntu.cz/FAQ/U%C5%BEivatel%C3%A9%20a%20skupiny#Zapomn.2BARs-l_jsem_heslo_ke_sv.2BAOk-mu_.2BAPoBDQ-tu

matejvc

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 22 Října 2012, 16:24:42 »
Jde o to heslom podle návodu a příkazu passwd mi naskočí abych zadal nové heslo, bohužel nejde psát na klávesnici jediný funkční je enter. Ne klavesnice není špatná a ano je zapojena správně. Jak tedy udělat? v linuxech mi nejde ani přidat jiný účet

jmp

• Host
« Odpověď #3 kdy: 22 Října 2012, 16:37:58 »
Jde o to heslom podle návodu a příkazu passwd mi naskočí abych zadal nové heslo, bohužel nejde psát na klávesnici jediný funkční je enter. Ne klavesnice není špatná a ano je zapojena správně. Jak tedy udělat? v linuxech mi nejde ani přidat jiný účet
z čeho usuzujete, že funguje jen enter?
passwd a další řádkové příkazy neposkytují žádnou zpětnou vazbu při psaní hesla

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

matejvc

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 22 Října 2012, 17:04:31 »
Děkuji, vyřešeno :-) :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.