Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s pracovním adresářem  (Přečteno 1470 krát)

Supik

• Návštěvník
Problém s pracovním adresářem
« kdy: 28 Ledna 2007, 10:29:32 »
Zdravím všechny

Mám takový problémek :). Z Win oddílu jsem překopíroval adresář s hrou Stronghold co .wine/.... adresáře.
 Pokud hru spustím poklepáním na ikonu programu stronghold.exe, ať už v konqueroru nebo krusaderu, hra se spustí, ale zůstane viset na černé obrazovce.
Když se ale v terminálu přesunu do složky se hrou, a napíšu wine stronghold.exe, hra se normálně spustí.
Nepomůže ani vytvoření  zástupce na ploše, kde vnutím pracovní adresář.
Kdysi jsem na Mandrivě musel vytvořit prázdný soubor(něco jako ~/.nomandrivadefautlpath, nebo tak), aby se jako defaultní pracovní cesta nenastavoval desktop, ale nemohu to najít, a i kdyby, nejsem si jist, zda by tento postup fungoval i v Kubuntu 6.06, a zda by odstranil tento problém. Trochu jsem zde prohledával fórum i googlil, ale nic použitelného jsem nenašel.

Nezná někdo z vás způsob, jak tento problémek vyřešit?

Předem děkuji
Milan

olbrait

• Stálý člen
  • **
  • Registered User #452059
Problém s pracovním adresářem
« Odpověď #1 kdy: 28 Ledna 2007, 10:42:47 »
neviem ako v KDE, ale v GNOME máš pri vytváraní zástupcu možnosť zaškrtnúť voľbu "Spustiť v termináli". Nepomohlo by to?
laptop: HP COMPAQ 6735s, AMD QL-60, ATI HD3200, Ram 1754 MB, HDD 250 GB, Ubuntu 9.04 64bit, Debain Squeeze 64bit. ...Ubunt 9.10 64bit šlo do /dev/null/
desktop: MB SV KT 400, AMD Athlon 2000XP, MSI GeForce MX 440 64 MB, Ram 512 MB, HDD Maxtor 80 GB, Ubuntu 8.04.3
 Linuxák v mojom okolí

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.