Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Dolphin-nefunkční instalované doplňky (služby v menu) [vyřešeno]  (Přečteno 1716 krát)

libor007

• Stálý člen
  • **
Ahoj,
stáhl jsem si v dolphinu nové služby (root actions servicemenu a kde-service-menu-encfs) a i po restartu systému mi nic v kontextové nabíde nepřibylo. Je potřeba ještě nějaká inicializace? V nastavení dolphinu v záložce služby v instalovaných jsou zobrazeny. Nejsou ale v menu služeb, které se mají zobrazovat v nabídce. Zajímavé je, že jsem měl na druhém pc to encfs menu stažené i jako deb balíček  a po instalaci tato nabídka v dolphinu přibyla. Toto kubuntu je první verze, kterou nastálo používám, takže nemůžu srovnat (ne)funkčnost jiných vydání.
« Poslední změna: 07 Listopadu 2012, 11:27:38 od Pavel Půlpán »
Kubuntu 20.04

Rover623

Re:Dolphin-nefunkční instalované doplňky (služby v menu)
« Odpověď #1 kdy: 05 Listopadu 2012, 19:54:12 »
Já mám takový pocit, že ty zásuvné moduly ještě nikdo nepřepsal pro novou verzi, ale nechápu proč jsou v repozitáři když nefungují

donny

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 05 Listopadu 2012, 20:09:23 »
Tohle: http://kde-apps.org/content/show.php?content=48411 funguje s Dolphinem 2.1 v KDE 4.9.2. Po instalaci mi stacilo zavrit vsechna okna Dolphinu a uz to tam je. Nezkousel jsem v Kubuntu - nemam k dispozici.
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

libor007

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 05 Listopadu 2012, 22:26:12 »
Ja to ale nestahoval z repo, pouzil jsem menu v dolphinovi... Nekde v nejake diskuzi bylo cosi, ze to jen stahne soubory a ty je jeste nutno instalovat. Nemuzu overit, su ted na pc s gnome...
donny: jak jsi to instaloval?
Kubuntu 20.04

donny

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 06 Listopadu 2012, 00:53:13 »
Ja jsem to instaloval v balicku, ale ne .deb, nybrz archlinuxovy (PKGBUILD). Ten udela ve zkratce toto:
1) stahne soubor z http://www.kde-apps.org/CONTENT/content-files/48411-rootactions_servicemenu_2.7.3.tar.gz a rozbali ho
2) vleze do rozbaleneho adresare ./rootactions_servicemenu_2.7.3/Root_Actions_2.7.3/dolphin-KDE4 a vsechny *.desktop soubory presune do /usr/share/kde4/services/ServiceMenus/
3) soubor ./rootactions_servicemenu_2.7.3/Root_Actions_2.7.3/rootactions-servicemenu.pl nakopiruje do /usr/bin/
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi

libor007

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 06 Listopadu 2012, 21:26:34 »
Donny - díky za nakopnutí. Tvůj postup jsem aplikoval ručně a hned se root menu objevilo v dolphinovi... Takze bohuzel se potvrdilo to, co jsem cetl. Pokud v dolphinovi zvolim instalovat doplnek, se jen stahne, navic dost schovane a je nutno nasledne instalovat rucne. Neznaly uzivatel predpoklada logicky instalaci, ale ta se veskutecnosti vubec ani nepokusi o spusteni instalacniho skriptu. Ten deb balicek pro encfs menu (mimochodem ted nejak nejde stahnout - tehdy jsem mel asi stesti) zjevne udela vse potrebne sam... Proto instalace encfs menu z .deb fungovala, ale varianta pres dolphin ne...

K+  ;)
« Poslední změna: 06 Listopadu 2012, 21:28:20 od libor007 »
Kubuntu 20.04

donny

• Závislák
Re:Dolphin-nefunkční instalované doplňky (služby v menu)[vyreseno]
« Odpověď #6 kdy: 07 Listopadu 2012, 00:01:14 »
dík

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.