Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Linux inde ako v počítačoch  (Přečteno 2163 krát)

rt7990

• Návštěvník
Linux inde ako v počítačoch
« kdy: 10 Listopadu 2012, 01:03:27 »
Zdravím. Píšem prácu o Linuxe a chcem to poňať zo strany bežného človeka, ktorý ani nevie, že Linux používa. Avšak je ťažké zohnať informácie v akých spotrebičoch sa Linux nachádza. Mohli by ste mi s tým pomôcť?
Ďakujem

Rover623

Re:Linux inde ako v počítačoch
« Odpověď #1 kdy: 10 Listopadu 2012, 01:50:16 »
Prakticky ve všem co má nějakou interakci s uživatelem (spotřební elektronika) až po automatizované systémy

menganito

• Závislák
« Odpověď #2 kdy: 10 Listopadu 2012, 19:35:28 »
Napr v budíku alebo mikrovlnke? Sotva. Predovšetkým by som spomenul bankomaty, webservre (Váu, fejsbúk používa Linux), ďalej inteligentnjšie embedované systémy (routre; chladničky, čo objednávajú jedlo keď dôjde a pod.), možno niektoré autá, možno družice (to len tipujem).

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #3 kdy: 10 Listopadu 2012, 22:21:43 »
Linux má velmi kvalitní implementaci sítového rozhraní (nemluvím o driverech), takže všude tam, kde je třeba alespon 1) ARM 2) pořádné sítová komunikace 3) malá náročnost na HW 4) stabilita (widle padaj moc často)

to znamená, že se používá třeba v 1) routerech 2) serverech 3) výpočetních clusterech + 4) datová centra 5) telefonech (Android) 6) inteligentní vysavače...
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Cuore

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 11 Listopadu 2012, 15:33:01 »
mám AP které běží pod Linuxem a pak bych tě odkázal např. na firmu Heuft, která dělá technologie také na linuxu. Samo že je toho víc, ale tohle jsou mé osobní zkušenosti.

majakmp3

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 12 Listopadu 2012, 18:39:35 »
Zdravím. Píšem prácu o Linuxe a chcem to poňať zo strany bežného človeka, ktorý ani nevie, že Linux používa. Avšak je ťažké zohnať informácie v akých spotrebičoch sa Linux nachádza. Mohli by ste mi s tým pomôcť?
Ďakujem
Autobusy SOR pro MHD používají nějakou linuxovou distribuci pro infopanel, který cestujícím sděluje údaje o příští zastávce, čísle trasy, hodinách, ... .

Náhodou jsem ten panel viděl "seknutý" na bootovací obrazovce.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.