Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: nedá sa prihlásiť  (Přečteno 1571 krát)

vincok

• Návštěvník
nedá sa prihlásiť
« kdy: 14 Listopadu 2012, 07:17:13 »
  Zdravím všetkých,

mám na svojom notebooku Ubuntu ( číslo neviem ale poslednú verziu :-) ), a chcel som prejsť na Kubuntu - dasl som v synapticu doinštalovať balík Kubuntu-desktop a všetko prebehlo v poriadku. Ale po reštarte mi to vyhodilo okno s prihlásením kde je napísané moje meno a následne volné polia na "login(prohl.meno)" a "heslo" . Nič také som nezadával a nič mi to neberie. Neviem sa dostať ďalej . Čo s tým prosím ??????

Vopred ďakujem za odpoveďe

Cuore

• Závislák
Re:nedá sa prihlásiť
« Odpověď #1 kdy: 14 Listopadu 2012, 08:20:14 »
to máš klasickou přihlašovací obrazovku a vyskočila ti z důvodu, aby sis mohl přepnout sezení. U tvého políčka pro jméno je takové kolečko na něj klikneš a vybereš si jaké chceš výchozí sezení. V tvém připadě KDE. Jméno a heslo si musel zadávat při instalaci systému, tedy je to tvé uzivatelsé jméno a heslo pro přidělení superuživatelských práv, tedy to které zadáváš když si např. instalovak kubuntu-desktop.

vincok

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 14 Listopadu 2012, 09:06:48 »
ďakujem , pochopil som,
len systém je nainštalovaný dosť dlho a používal som gnome prostredie a fakt si nepamätám aké prihlasovacie meno som dával pri inštalácii systému. Heslo viem lebo ho používa človek často . Viem nejako zistiť to prihlasovacie meno ?

Cuore

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 14 Listopadu 2012, 13:27:27 »
neví příkaz který ti vyjede uživatele, snad někdo poradí, protože
Kód: [Vybrat]
whoami ti bohužel řekne, kdo jsi jen když si přihlášený a to bez jména nejde  :-\ Každopádně to ale zjistíš tak, že si přečteš název složky v adresáři /home ten by měl odpovídat tvému uživatelskému jménu. Do složky se dostanež buť pomocí konzole root, do ní vejdeš v recovery modu a pak zadáš
Kód: [Vybrat]
ls /home nebo spusti LiveCD, připoj kořenový adresář na disku a mrkni do složky  :)
« Poslední změna: 14 Listopadu 2012, 13:29:30 od Cuore »

vincok

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 15 Listopadu 2012, 19:43:15 »
  ďakujemm veľmi pekne za pomoc. Už to mám. Dostal som sa k tomu až teraz. Nakoniec cez to live cd. A úplne jednoduché prihlasovacie meno mám :-)

Ďakujem veľmi pekne ešte raz

vincok

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 16 Listopadu 2012, 15:46:54 »
ešte otázka . dá sa nejako zmeniť jazyk na CZ prípadne SVK ?  ďakujem

jadd

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 16 Listopadu 2012, 16:16:47 »

Tabak

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 16 Listopadu 2012, 22:52:49 »
Předpokládám že do KDEčka.
Doinstaluj balík kde-l10n-cs a kde-l10n-sk nastav si lokalizaci v system settings a restartuj grafiku.

vincok

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 18 Listopadu 2012, 13:07:06 »
ďakujem za pomoc  :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.