Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Connectify v Ubuntu  (Přečteno 1572 krát)

sob

• Návštěvník
Connectify v Ubuntu
« kdy: 22 Listopadu 2012, 10:51:49 »
Zdravím,

hledám nějakou alternativu na program Connectify. Na tomto fóru jsem našel i návod, který byl měl pomoci.

Při použití programu Connectify ve Win7 lze přijímat a zároveň vysílat wi-fi signál. Notebook funguje v podstatě jako router - tuším, že je to tzv. repeater mode. O to se snažím i v Ubuntu, ale zatím marně. Návod popisuje zapojení takové, jaké chci, ale úvodní věta "Budeme potřebovat dvě síťové karty ..." mě odrazuje od toho, abych to vyzkoušel (na ntb je jen jedna). Proto by mě zajímalo, jestli by byl tento návod funkční i na mém notebooku.

Nebo nevíte někdo o jiné možné alternativě? Potřebuji přesně to, co dělá program Connectify - přijímat a sdílet internetové připojení na svém notebooku (HP 4530s A1D23EA).

Hledal jsem jak se dalo, ale zatím neúspěšně.
Předem díky, Sob

beer

• Host
Re:Connectify v Ubuntu
« Odpověď #1 kdy: 22 Listopadu 2012, 11:19:27 »
Tak určitě to nějak jde, přesně nevím. Možná přepnout kartu do promiskuitního módu a nastavit na ní 2 síťová rozhraní a pak nějak řešit přes maškarády.

Pokud by to ale šlo, bude rychlost připojení poloviční oproti rychlosti, kterou bys mohl mít, kdyby sis pořídil navíc nějakou externí usb wifi kartu za cca 200 Kč. Nebo, pokud se ti válí někde, nebo pokud bys od někoho dostal darem starý adsl wifi modem huawei (spousta lidí přešlo na VDSL), často bývají jen za odvoz, tak, tam se myslím bridge dá taky nastavit. Já jsem ho daroval před 2 lety někomu zadara.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.