Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: stránky se nezobrazují správně  (Přečteno 1669 krát)

Bse

• Návštěvník
stránky se nezobrazují správně
« kdy: 28 Prosince 2013, 11:19:27 »
zdravím,

segře jsem koupil ntb s nainstalovaným ubuntu 64bit, aktualizoval jsem ho na poslední verzi 13.10

některé webové stránky se mi v prohlížeči zobrazují pouze jako text (html odkazy) bez obrázků a videí takto:
https://drive.google.com/file/d/0B_NxpktS2yvHRkhRUEhiWmlJb2s/edit?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0B_NxpktS2yvHa0R6dVNGTnhRX2M/edit?usp=sharing

a některé webové stránky mi to vůbec nenačte - např. www.hm.com ("server nenalezen")

vyzkoušel jsem to v chromiu i ve firefoxu a výsledek je stejný

myslel jsem, že je problém ve flash pluginu nebo v něčem takovém, zkoušel jsem nainstalovat i "nesvobodné doplňky ubuntu" v centru software pro ubuntu...ale beze změny

ještě mě napadlo, jestli to nemůže být nastavením proxy serveru - všiml jsem si, že tu je nastavena ruční konfigurace proxy na VŠCHT (sestra studuje VŠCHT v Praze - bydlí na kolejích)...ale pokud to změním na "nepoužívat proxy" nic se nezmění, stránky se nadále nezobrazují jak mají

momentálně jsem připojen přes domácí wifi, na ostatních strojích (windows) v domě stránky normálně fungují

co ještě je třeba říci: sestra tvrdí že u přítele (wifi)  se jí weby zobrazují normálně

děkuji za jakoukoliv radu

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re:stránky se nezobrazují správně
« Odpověď #1 kdy: 28 Prosince 2013, 11:40:09 »
Vzhledem k tomu že budeš nejspíše pokročilý uživatel když instaluješ vývojovou verzi OS tak zkus použít google, je snad normální si kupit něco s vyladěným stabilním OS a hned to smazat? :o
https://www.google.cz/search?q=Certain+websites+display+with+text+only

Nenapsal jsi co jsi koupil za ntb.

Testoval jsi to před instalací na 13.10?

Co se zeptat správce sítě? :-\
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Bse

• Návštěvník
Re:stránky se nezobrazují správně
« Odpověď #2 kdy: 28 Prosince 2013, 14:02:13 »
chapu ze te hloupe otazky a hloupe jednani obycejnych uzivatelu unavuji...

profi notebook je z aukra - HP 6530b
po rozbaleni a zapnuti notebooku vyskocilo okno s instalaci updatu a nove verze - ve zdrojich bylo jiz nastaveno aby system oznamoval i nove verze (bez dlouhodobe podpory) - takze jsem kliknul aktualizovat a nic neresil

z uvedeneho vyplyva ze jsem ani neoteviral prohlizec a neprojizdel weby aka youtube a hm.com aj.

nejsem pokrocily uzivatel, ale kdyz uz si chceš rýpnout... pokud si rozkliknu sekci download na webu ubuntu.cz je na prvnim miste verze 13.10 a ackoliv se zde pise drobnym pismem ze je to pro zkusenejsi uzivatele, velka oranzova tlacitka umoznuji stazeni/instalaci prave teto verze 32bit/64bit...
pro novacky tam sice neco je, ale pochybuju ze si novacek dokaze sam vybrat po rozkliknuti releases.ubuntu.cz z listu MD5 součtů  aj. torrentů a velka oranzova tlacitka na jednoduche stazeni zde chybi... : novacci si zde proste neskrtnou

no, kazdopadne dekuji za link na google, onen problem jsem nedovedl pojmenovat anglicky, tak me to smerovalo do spravnych mist

vzhledem k tomu, ze tu segra ma akorat fotky a nic jineho, provedu cistou instalaci 12.04.3 a necham vyvojove verze zkusenejsim...

pekny den vsem!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.