Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Serious Sam 3: BFE pro Linux - První dojmy  (Přečteno 1458 krát)

majakmp3

• Aktivní člen
  • *
Serious Sam 3: BFE pro Linux - První dojmy
« kdy: 04 Ledna 2013, 02:02:16 »
   Nechal jsem se zviklat vzpomínkami na mládí (Serious Sam 1) a slevou (€ 4.19) a pořídil jsem na Steamu pro Linux Serious Sam 3: BFE
Mám odehráno teprve 38 minut, přesto se podělím o pár prvních dojmů:

1) Hra se nainstaluje a spustí bez problémů (4,7 GB staženo během 25 minut)

2) Na mé konfiguraci
Kód: [Vybrat]
(CPU AMD Phenom(tm) II X4 945 - 3GHz, 2,5 GB RAM, Desítky GB volného místa na HDD, 6GB volného Swapu (využito 0%),MSI GeForce GTX 560 Ti -1024 MB - ovladače poslední uzavřené 310.14 - 64bit, Xubuntu 12.04 - 64 bit, vše aktualizované)   se hra automaticky nastavila na výkonnostní úroveň: High, Nativní rozlišení 1920x1080 - Při této konfiguraci je hra nehratelná 25-30 FPS, Snížil jsem výkonostní úroveň z High na Medium - FPS 48 -55, ale pořád cítím, že to není ono - a to je tam zatím málo potvor. Neměl jsem čas s tím moc laborovat, jenom jsem v PowerMizeru změnil mód z Adaptivního na Prefer Maximum Performance - bez viditelného výsledku na změnu FPS nebo hratelnosti

3) Začal jsem v Singlu v prostředí Káhiry - pěkné mapy - hezké barvy

4) Dobrá muzika

5) Na výběr je několik jazyků, ale ČJ, SK chybí - AJ to jistí

6) Atmosféricky to připomíná první díly, má to i něco jako děj a nesnaží se to hrát na umění - takže u mě zatím dobrý  ;)

----------------------------------------------------------POKRAČOVÁNÍ-----------------------------------------------
7) Steam play - funguje i pro Linux - koupíte jednu licenci, hrajete na všech podporovaných platformách, u této konkrétní hry je podporován: Linux, Mac, Win

8) Serious Sam 3: BFE na stejném stroji s Windows Vista 32bit
  • stažení hry 13 min.
  • Nastavení na high - nehratelné stejně jako v Linuxu
  • Nastavení výkonu na medium - FPS 60 -144, průměrně 67 - o 17 FPS lepší než na Linuxu - je to i pocitově znát
  • Přesto,  že Steam klien po nainstalování hry ukazuje 6% odehráno, nefunguje synchronizace uložených pozic - je nutno začít od začátku

« Poslední změna: 04 Ledna 2013, 17:58:45 od majakmp3 »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.