da se nekde dohledat pricina posledniho padu systemu?
Ahoj nemate nekdo problem s posledni aktualizaci firefoxu + aktualizaci systemu? (mam ubuntu 12.10)
Vcera se mi stalo ze pri pokusu otevrit tenhle vetsi obrazek mi uplne zamrz system , neslo se ani prepnout do konzole,
neslo ani ctrl+alt+del ale pritom system zrejme pracoval dal, proste mozna jen nereagoval na klavesnici - zrovna sem mel pustenej prevod filmu pres vlc (ten se i dokoncil jak sem rano zjistil) tak sem to nechal "zmrzle" jet. hdd stale obcas probliknul.
da se nejakym zpusobem system ochranit pred takovymhle neprijemnym zmrazenim? nevim co presne muze tohole zpusobit,
ZE BY ZACYKLENI XSERVERU? dal by se udelat nejakej script ktery si ohlida jestli nejaka aplikace neumerne zatezuje system
a restartuje ji?
jak vlastne muze nejakej bug ve firefoxu uplne zmrazit system? to zamrznul xserver nebo co se vlastne stane
kdyz se to takhle chova
prestal reagovat na ctrl+F1 , ctrl+backspace, ctlr+alt+del
jeste se schvalne pak podivam jestli najdu neco zajikaveho a systemovem logu ale ten je desne neprehlednej, neni na to
nejakej sw pro pohodlnejsi prohlizeni, neco jak event viewer?
ted sem koukal je aplikace "systemovy protokol"
tam mam radky dmesg a dmesg.0 ale to vypada ze to je jen vypis udalosti od dneskniho startu coz je mi k nicemu.