Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: MeeGo na Ubuntu - kde mám chybu? - vyřešeno  (Přečteno 2014 krát)

Milan Jakl

• Návštěvník
MeeGo na Ubuntu - kde mám chybu? - vyřešeno
« kdy: 28 Prosince 2012, 05:11:01 »
Ahoj - k vánocům jsem dceři koupil její první netbook - http://www.alza.cz/packard-bell-dots-c-262g32nuk-purple-d367623.htm
Byl tu nainstalovaný Linux MeeGo. Nikdy jsem v Linuxu nepracoval, ale MeeGo mi nevyhovuje, takže jsem se jí ho snažil přeinstalovat na Ubuntu 12.10. Nejsem nijak zdatný v instalacích, dělal jsem to poprvé, ale nakonec se mi podle návodu povedlo projít celou instalaci, nakonec mi to napsalo, že instalace proběhla úspěšně a je potřeba restart. Při restartu hned na začátku naskočí nachové pozadí, ale pak obrazovka zčerná a spustí se jakoby kontrola systému - první řádek je - "Starting configure network device", na spodku obrazovky pak bliká jakoby příkazový řádek. Vůbec nevím co s tím, zkoušel jsem to přeinstalovat, ale je to stejné. Dokáže mi někdo prosím poradit?
« Poslední změna: 29 Prosince 2012, 17:58:16 od Milan Jakl »

janek-m

• Host
Re:MeeGo na Ubuntu - kde mám chybu?
« Odpověď #1 kdy: 28 Prosince 2012, 11:16:01 »
Presne tento NTB sa riešil tu: http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=65766.0, a najpravdepodobnejšie je na príčine grafická karta.

ulawak

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 28 Prosince 2012, 12:44:31 »
Kvůli patentům není ovladač ke grafice. Ovladač (cedarview) má zatím jenom Ubuntu 12.04 (v precise-updates). Tak snad šanci na úspěch by mohla mít 32bit verze ubuntu 12.04. Nebo nějaká jeho odvozenina.

Milan Jakl

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 28 Prosince 2012, 17:44:01 »
Kvůli patentům není ovladač ke grafice. Ovladač (cedarview) má zatím jenom Ubuntu 12.04 (v precise-updates). Tak snad šanci na úspěch by mohla mít 32bit verze ubuntu 12.04. Nebo nějaká jeho odvozenina.

Děkuju moc - už to fakčí. Doopravdy to bylo asi tak, nainstaloval jsem 12.04 a vše běhá.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.