Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Pomalá rychlost kopírování na NTFS flashku  (Přečteno 1141 krát)

brano.holy

Pomalá rychlost kopírování na NTFS flashku
« kdy: 26 Prosince 2012, 01:23:05 »
Zdravím,

mám problém s rychlostí kopírování na USB 3.0 flashku, kterou mám naformátovanou jako NTFS. Flashka má rychlost čtení 190 MB/s a rychlost zápisu 110 MB/s (dle výrobce). Notebook mám Dell XPS 13, který má SSD a USB 3.0.

Při kopírování z disku na flashku (NTFS) se rychlost pohybuje kolem 20-30 MB/s, ale když je naformátovaná jako FAT32, EXT2, EXT3 nebo EXT4, tak se rychlost kopírování pohybuje okolo 100 MB/s.

Problémem se mi ale nezdá zápis dat na NTFS flashku, ale jejich čtení z disku při této operaci. V grafu indicator-multiloadu vidím, že rychlost čtení je kolem 30 MB/s a až se několik dat přečte, tak se zapíší rychlostí cca 100 MB/s.

Když jsem na toto přišel, tak jsem si napsal krátký program v Javě, kdy jen přečtu data z disku a zapíši je na flashku. Při použití toho programu byla rychlost opět kolem 100 MB/s (i pro NTFS).

Chtěl bych se tedy zeptat. Nevíte, jak docílit plné rychlosti kopírování na NTFS flashku? Ať už CTRL+C/CTRL+V přes Nautilus nebo příkaz "cp".

Díky moc.

P.S.: Jsem v Ubuntu nový.

EDIT: Teď jsem zkusil kopírovat 3,9 GB soubor:
CTRL+C/CTRL+V v Nautilu: 1:58 (34 MB/s)
Příkaz "cp": 1:39 (40 MB/s)
Java program: 0:44 (90 MB/s)
« Poslední změna: 26 Prosince 2012, 17:13:27 od brano.holy »

TUX IN MACHINE

• Stálý člen
  • **
Re:Pomalá rychlost kopírování na NTFS flashku
« Odpověď #1 kdy: 01 Ledna 2013, 19:48:39 »
je to snadne cykasli se na ntfs a pro wokna existuje driver co umi snat ext2 mozna novejsi..

brano.holy

Re:Pomalá rychlost kopírování na NTFS flashku
« Odpověď #2 kdy: 01 Ledna 2013, 19:51:23 »
Bohužel ji používám i pro přehrávání filmu v TV a ta EXTx neumí.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.