Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Problém s instalací ubuntu vedle win 7  (Přečteno 748 krát)

vsturc

• Návštěvník
Problém s instalací ubuntu vedle win 7
« kdy: 27 Prosince 2012, 21:27:49 »
Dobrý den mám v PC 3HDD první je C: druhý je D: a třetí je F: představuji si to tak že C: je systém windows, D: moje data a F: UBUNTU s tím že disk C: a D: musí zůstat beze změny, a na F: se může udělat co chce. Zavadeč linuxu má být na disku F: Vše jsem nainstaloval zavadeč funguje ale když zvolím UBUNTU tak se mi zobrazí jenom černá obrazovka nevíte v čem je problém. Možná jsem udělal chybu v rozdělení disku F: dělil jsem ho na dva odíli a to souborový ext2 a datový. Prosím o pomoc třeba přesný návod jak docílit mého plánu. Děkuji 

« Poslední změna: 28 Prosince 2012, 10:28:10 od vsturc »

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
Re:Problém s instalací ubuntu vedle win 7
« Odpověď #1 kdy: 27 Prosince 2012, 21:57:37 »
Ked si instaloval tak si mal pripojene vsetky disky? Ext2 je dost stary ale vadit by nemal. Na novsich systemoch davaj ext4.
Postup by mal byt asi takyto.
Nabootovat livecd. V gparted si zkontrolovat oznacenie diskov a zistit ktory je ten kam chces instalovat ubuntu. Vytvorit na nom oddiely podla potreby. Oznacit ho ako bootovatelny(flag - boot). Spustit instalaciu a pri diskoch zvolit rucne rozdelenie, nastavit vyznam particii(/, swap a data ak chces) a hlavne zkontrolovat na spodu okna ci sa zavadzac instaluje na ten disk(disk nie particiu) kam potrebujes. Po dokonceni instalacie zvolit v biose bootovanie z tohto disku(ak si to nespravil pred instalaciou).
« Poslední změna: 27 Prosince 2012, 22:01:22 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

vsturc

• Návštěvník
Re:Problém s instalací ubuntu vedle win 7
« Odpověď #2 kdy: 28 Prosince 2012, 10:27:57 »
Děkuji moc mi pomohla Vaše rada vyřešeno

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.