Tu je mojich pár poznámok, ktoré píšem sem preto, lebo ich tu tak rýchlo nestratím, tak to neberte ako návod, ale ako pomôcku

:
Veľmi dobrý postup v anglickom jazyku na Lirc sa nachádza tu: Install Lirc on Feisty, podľa ktorého som postupoval.Ja som si lirc spojazdnil kvôli
ovládaniu kurzoru diaľkovým ovládačom a pre ovládanie programu
vdr.
Lirc nepodporuje bežné USB dongle zariadenia! Pozri
bod č.1.
(Ináč čo to je to dongle?? Ja viem len toľko, že moje infra USB STIr4200 tam patrí
)K Lirc treba kompilovat moduly, ale urobí to za nas nástroj, takže bez problémov. Nemajte strach

.
Aký vlastne modul potrebujem? Ja som použil
serial pre zariadenie podobné
tomuto do sériového portu. Na notebookoch so vstavaným infra portom použiť
sir.
Čísla portov: defaultne to je na COM2
(ttyS1).
Čo som menil ja v
hardware.conf:
START_LIRCMD=true <--- vytvorí zariadenie lircmd (ovladenie myši pomocou DO - emulácia myšky)
LOAD_MODULES=true <--- automatické natiahnutie modulu
DEVICE="/dev/lirc0" <--- lirc zariadenie
MODULES="lirc_serial" <--- modul ktorý chcete natiahnuť automaticky
Kapitola Build Lirc Modules - čistenie od starých modulov
Takže, ak chcete po druhý krát prekompilovať, tak tu treba aj odinštalovať pôvodný balík s názvom
lirc-modules-2.6.20-16-generic, ale názov samozrejme závisí od vašej verzie jadra.
lircd.confTak toto je konfigurák, kde sa nachádza názov tlačidla na DO a jeho kód. Ja som si už stiahol hotový z tohoto
zoznamu. Jeho obsah treba nakopírovať do lircd.conf.
POZOR! Treba pôvodný obsah v lircd.conf zmazať, hlavne riadok s UNDEFINED
(neviem presne aké to bolo slovo). Nestačí ho zakomentovať, lebo už zakomentovaný je a spúšťací script Lirc kontroluje práve výskyt tohoto slova. Ak ho nájde, tak berie konfigurák ako nezakonfigurovaný!
Ak vaše DO nie je v zozname, tak sa to dá aj naučiť, ale ja som to nepotreboval, tak neviem poradiť.
Nahodenie moduluSetserial sa robí aby sa uvolnil port. Aby sa nám automaticky po štarte sám uvoľnil, tak si pozrite podkapitolu
Serial Receiver / Transmitter. Ja používam druhú, podľa mňa jednoduchšiu metódu.
xorg.confTak tu je moja zmena potrebná pre emuláciu myšky:
Section "InputDevice"
Identifier "LIRC-Mouse"
Driver "mouse"
Option "Device" "/dev/lircm"
Option "Protocol" "ImPS/2"
Option "SendCoreEvents"
Option "Buttons" "5"
Option "ZAxisMapping" "4 5"
EndSection
Section "ServerLayout"
Inputdevice "LIRC-Mouse" "AlwaysCore"lircmd.confKonfigurák pre tlačítka s ktorými budeme ovládať myšku. Čísla za hviezdičkou sú pomenovania kláves z lircd.conf :
PROTOCOL IMPS/2
# ACCELERATOR start max multiplier
ACCELERATOR 2 30 5
ACTIVATE * Power
MOVE_N * 2
MOVE_NE * 3
MOVE_E * 6
MOVE_SE * 9
MOVE_S * 8
MOVE_SW * 7
MOVE_W * 4
MOVE_NW * 1
MOVE_IN * Up
MOVE_OUT * Down
BUTTON1_CLICK * 5
BUTTON2_CLICK * Red
BUTTON3_CLICK * Blue
# BUTTONx_CLICK, BUTTONx_UP, BUTTONx_DOWN are also possiblevdrKu vdr som použil plugin
remote. Kompilácia prebehla bez akýchkoľvek problémov. Ako voľbu som použil:
-P 'remote -l /dev/lircd'ZÁVERZatiaľ som nič iné nepotreboval s tým ovladať. Budem rád ak tu dole popíšete ako ovládať napríklad nejaké audioprehravače.
Dobite si baterky!!! Na TV fungovali, na PC iba niekedy a potom nič. Sila poklesla pod určitú hranicu a nič... Som hľadal chybu 2 hodiny

V BIOSE si môžete nastaviť COM2 (v Linuxový ttyS1) port na Irda a FullDuplex.
Prečo som chcel emulovať myš? Lebo som si ju predal, tak dočasné riešenie. To PC používam málo..
Ja som to robil na Xubuntu 7.04.
Ešte keď si spomeniem na niečo, tak doplním..
Linkyw3m /usr/share/doc/lirc/html/configure.html
US návodLircAko si postaviť Irda