Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Maximální level vymazání  (Přečteno 1218 krát)

Matesax

• Host
Maximální level vymazání
« kdy: 17 Února 2013, 16:25:47 »
Dobrý den,
vždy, když se mi něco nedařilo z GUI vymazat, zašel jsem do konzole - a šup tam sudo. Jenže nyní mám USB - příkazem mout umoutovanou do /mnt/usb1 a z ní bych potřeboval vymazat složku. Jenže ona je supraodolná. :) rm, rmdir (s příslušným parametrem - složka hlásí, že není prázdná - lže no :) ) + sudo neuspěli. Mám šanci zvítězit? :) Děkuji. (Pardon za OT, ale už po několikáté nemohu napsat třeba n s háčkem - diakritika funguje jen z kláves pod funkčními klávesami - ale háček udělá: ^n - kde co nastavit?)

RRRadek Neužil

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
  • Závislák
Re:Maximální level vymazání
« Odpověď #1 kdy: 17 Února 2013, 16:36:10 »
Kód: [Vybrat]
gksudo nautilus
PS: omluvte moji češtinu není to moje silná stránka, snažím se hlavně vystihnou podstatu problému. ;)

Matesax

• Host
« Odpověď #2 kdy: 17 Února 2013, 17:01:19 »
Píši, že rm jsem zkoušel i rmdir. (s parametry pro vymazání i plné složky a pod rootem) Také píši, že jsem to namoutoval do /mnt/usb1 - z /dev/sdb1 - to by mělo být OK... Naštěstí tam toho moc není, tak to můžu skopčit - co chci zachovat - a USB naformátovat.
« Poslední změna: 17 Února 2013, 17:03:27 od Matesax »

jmp

• Host
« Odpověď #3 kdy: 17 Února 2013, 17:06:10 »
není to připojené jen pro čtení?

Matesax

• Host
« Odpověď #4 kdy: 17 Února 2013, 17:15:04 »
Ne. Hlásí to vyloženě to, že složku nelze smazat proto, že je plná. (Není.) Respektive píše to u každé podsložky. Jak to bude s tím formátováním? fdisk má jen vymazat oddíl - já bych chtěl vymazat data.

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #5 kdy: 17 Února 2013, 22:11:39 »
Nebude to chciet len parameter -R (recursive? ) co vymaze aj podadresare.
Viac man rm.

P.s Aha recursive sa da pisat aj s malym r ako uvadza host vyssie.
« Poslední změna: 17 Února 2013, 22:14:45 od TIBOR »
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 17 Února 2013, 23:09:24 »
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

Matesax

• Host
« Odpověď #7 kdy: 18 Února 2013, 06:02:20 »
Ne - nemusíte hledat chybu u mě... :) Vím co dělám. Nechal jsem to bráchu naformátovat na Windows... (Kde na to jednou klikne. :) ) I tak bych to chtěl do budoucna vědět - nuže - jiného, než fdisk jsem nenazezl - v oficiálním seznamu příkazů (scriptů) - takže kterou položku na to vybrat? (Já tam tedy vymazání dat nevidím...)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.