Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: FTP server - přidání adresáře  (Přečteno 3718 krát)

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
FTP server - přidání adresáře
« kdy: 08 Února 2007, 00:25:16 »
Ahoj,
nainstaloval jsem si vsftpd server, nijak zatím neřeším uživatele, ale potřeboval bych:
mám výchozí složku /home/ftp, tam jsou nějaké adresáře a potřebuji tam přidat adresáře jako "Mp3", "Filmy" apod. které mám na /home, nemůžou tam být nakopírované, tak jsem to zkusil udělat pomocí vytvoření symbolického odkazu do /home/ftp, ten pak ale nejde otevřít.

Jak to jde udělat jinak, aby se do ftp serveru přidaly nějaké adresáře?
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #1 kdy: 08 Února 2007, 12:37:20 »
Podle mě ty adresáře musej být všechny v jednom... a ten pak nasdílíš pomocí ftp serveru... ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #2 kdy: 08 Února 2007, 13:41:29 »
Obecne to funguje tak, ze pomoci ftp povolite existujicim uzivatelum, aby videli do svych home adresaru. Nic vic, nic min.

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #3 kdy: 08 Února 2007, 14:00:42 »
Citace: ViPEr*CZ*
Podle mě ty adresáře musej být všechny v jednom... a ten pak nasdílíš pomocí ftp serveru... ;)
No jasně, to je taky řešení, ale mně jde o to, že chci nasdílet další adresáře, které ale mám třeba ve své složce /home/user. Jak to udělat? Třeba v Gene6FTP server pro Windows to normálně šlo, že se vybraly adresáře a ty se zobrazovaly.
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #4 kdy: 08 Února 2007, 14:02:53 »
Ten server neznám....používal jsem FileZillu a ta to neumí... samba server to myslím taky nepodporuje... ;)
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

LS

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 08 Února 2007, 14:10:38 »
Citace: ViPEr*CZ*
...používal jsem FileZillu a ta to neumí...
Umi. A nejen to.

V Linuxu jsem zatim take nenasel zadny ftp server, kde bych mohl jednoduse nastavit kazdemu ftp uzivateli libovolnou kombinaci adresaru kam ma mit pristup, a to vsechno bez toho, aby k ftp uzivateli musel existovat take prislusny uzivatel primo v systemu. Nejdale je v tomto smeru gproftpd, ale porad to neni ono.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #6 kdy: 08 Února 2007, 14:13:03 »
Tak jsem slepej asi... to se omlouvám...a nebo mám tak starou verzi, která to ještě neuměla... ;)

To že musí být uživatel přimo v systému není zrovna ideální. Ty adresáře se daj myslím i přežít.

LS

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 08 Února 2007, 14:16:38 »
V nastaveni uzivatelu je u kazdeho uzivatele moznost do "Shared Folders" pridat libovolne mnozstvi adresaru.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #8 kdy: 08 Února 2007, 14:19:46 »
Jj to tam mám... ale u jednoho adresáře je H a to je jako home directory a ten je pak vidět když se připojíš... :( ostatní vidět nejsou.

scarabeus

• Návštěvník
    • http://scarabeus.wz.cz
« Odpověď #9 kdy: 08 Února 2007, 17:16:36 »
Musis si vytvorit aliasy. Priklad:

Home adresar je C:\Share (bude u nej H)
Dale chces sdilet C:\Filmy, C:\Hry\Akcni...

Kliknes na C:\Filmy a pravym vyberes alias a nastavis ho na "C:\Share\Filmy". Neboli vezmes home directory a jen tam pridas nazev adresare, pod kterym chces danou polozku sdilet.
Kubuntu 6.06

iMike

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 27 Března 2007, 02:58:52 »
Jak se ti povedlo rozjet filezillu server přes wine?
já sem to zkoušel a rozhraní sice naběhlo v pohodě ale filezilla server se mě zeptá jestli semá spustit dam Yes zeptá se znova dam zas Yes a pak už se neděje nic server nestartuje a rozhraní hlásí že se nemůže připojit..

při tom spouštění filezilla server to hází
libGL warning: 3D driver claims to not support visual 0x4b

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.