Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefungční mikrofon ve SKYPE (Ubuntu 12.10. v32bit)  (Přečteno 7268 krát)

MartinGLX

• Návštěvník
Nefungční mikrofon ve SKYPE (Ubuntu 12.10. v32bit)
« kdy: 12 Února 2013, 10:52:22 »
Zdravím, mám problém, že mi zničehonic přestal fungovat mikrofon přes Skype, který bezmála týden fungoval bez problému přestože na tento netbook nejsou ovladače zvuku pro linux. Co jsem tak hledal nejsem zdaleka jediný, ale odpověd jsem nenašel  :D Záznam mikrofonu mi funguje, ale když dojde na přenos po Skypu tak je ticho jak v lese. Zkoušel jsem konkrétně:
1) příkaz pavcontrol
2) Nastavení skypu
3) stahovat pulse audio a pulse audio control
4) alsa (které jsem ale v nastavení audio ani nenašel)

Co mám prosímvás dělat? Mám dát Reinstal Skypu?? Co když se to bude zas opakovat.
« Poslední změna: 14 Února 2013, 10:19:26 od MartinGLX »

Rover623

Re:Nefungční mikrofon ve SKYPE (Ubuntu 12.10. v32bit)
« Odpověď #1 kdy: 12 Února 2013, 11:05:35 »
Když zadáš do terminálu
Kód: [Vybrat]
alsamixer nemáš tam mikrofon ztišený nebo zamutovaný

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #2 kdy: 12 Února 2013, 11:08:57 »
Zkoušel jsem konkrétně:
1) příkaz pavcontrol

pavucontrol

mě pomohl
Pulse Audio Device Chooser
spustit Skype a zkušební hovor a během něj nastavit šoupáky pro Skype a mikrofon
« Poslední změna: 12 Února 2013, 11:12:47 od compaq »
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

MartinGLX

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 12 Února 2013, 11:56:23 »
Zkoušel jsem konkrétně:
1) příkaz pavcontrol

pavucontrol

mě pomohl
Pulse Audio Device Chooser
spustit Skype a zkušební hovor a během něj nastavit šoupáky pro Skype a mikrofon

Ani jedno z uvedených ať nastvím hlasitost na 100db nebo i víc nefunguje
a alsamixer vypadal že by mohl ale po zvýšení kolonky mic je to stále beze změny :-/
Verze Skypu je 4.1.0.20

MartinGLX

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 12 Února 2013, 12:23:26 »
V XPéčkách to všecko valí normálně, tak mi to někdo vysvětlete?  (mám linux pár dní a už mě na*írá  :()
Nepomohl ani reinstal skypu protože si to zachovalo všechny původní informace, odinstalaci v ubuntu nemůžu najít. Respektive v centru softwaru pro ubuntu to skype raděj nezobrazuje protože to není jejich produkt. Takže reinstal jsem provedl spuštění původního instalačního balíčku.

Dano V

• Stálý člen
  • **
U12.04 do 04.2017  K3.2.0-60
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)
http://www.ubuntu.cz/komunita/pravidla

MartinGLX

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 12 Února 2013, 20:01:45 »
https://support.skype.com/en/faq/FA10964/can-i-change-the-sound-system-used-by-skype-for-linux zakázať pulseaudio si skúšal?

Tohleto konečně funguje, díky moc ;c)
PS: ještě jedna taková drobnost, nejen že je na tom Skypu pro linux trošku jiný spořádání ikon, ale nikde nemůžu najít ikonu pro videohovor. Je tam vůbec, nemůžu ji nikde najít. Je to tak že vždy musím jako pitomec klikat na kameru až při hovoru?

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #7 kdy: 12 Února 2013, 20:36:06 »
Keď sa ti otvorí okno s kontaktmi tak vľavo dole je modrá ikona skype tam sú v roletke - nastavenia
Zaškrtneš spustiť kameru pri začatí hovoru.
Edit: verzia skypu co je na stránke skype.com mi nerobí problém s pulseaudio. Tá z centra softvéru áno. To len na okraj. ;)

[příloha smazaná administrátorem]
« Poslední změna: 12 Února 2013, 20:39:36 od Dano V »
...Ne vždycky spolu budeme souhlasit, ale to není důvod k neslušnému chování. Každý se občas může cítit zklamaný, ale je vždy potřeba se chovat tak, aby se zklamání neproměnilo v osobní útok. Je nutné si uvědomit, že v komunitě, kde panuje napětí a stres, se toho moc neudělá... ;)

MartinGLX

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 12 Února 2013, 20:40:44 »
Keď sa ti otvorí okno s kontaktmi tak vľavo dole je modrá ikona skype tam sú v roletke - nastavenia
Zaškrtneš spustiť kameru pri začatí hovoru.
Tak přesně toto, jsem taky zkoušel, ale změna kde nic tu nic. Pak jsem pocopil že narozdíl od klasického skypu kde je ikonka kamery tak tady je jen sluchátko tudíž obyčejný hovor, a toto má vliv zřrjmě jen na hovory příchozí.  ???

MartinGLX

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 12 Února 2013, 20:52:59 »
To s tím skype.com je zajímavý protože já si to stahoval přímo tady http://www.skype.com/cs/download-skype/skype-for-linux/downloading/?type=ubuntu64 , že by špatná verze????

No ale stejně jsem se radoval předčasně. Protože tím že jsem zakázal pulseaudio jsem sice mohl zvolit jiný ovladač pro skype, ale pro změnu mi bez pusleaudio nejedou jakékoliv hudební přehrávače respektive regulace audiovýstupu  :-X Když tam pulseaudioo vráctím tak se to chová zase jako předtím, protože se vecpe i do skypu  >:(
« Poslední změna: 12 Února 2013, 21:20:07 od MartinGLX »

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 12 Února 2013, 23:29:18 »
Hmm, mne to zo začiatku tiež chrastilo ale pulseaudio som v tejto verzii nezakázal len som v nastavení zvuku ubral hlasitosť mikrofónu a reproduktorov netrebalo a bol pokoj. Reproduktorom hlas pridám ručne na potenciometri.
Nastavoval som to za jazdy testovacieho hovoru. (viď príloha) 
Edit: mikrofón mám stiahnutý jak to len ide je dosť citlivý
Kedy si to sťahoval zo skype.com ja len pred pár dňami možno týždeň dva bola tam iná verzia ale môžem sa mýliť, čas letí :)

« Poslední změna: 12 Února 2013, 23:40:49 od Dano V »

MartinGLX

• Návštěvník
« Odpověď #11 kdy: 13 Února 2013, 00:01:55 »
Hmm, mne to zo začiatku tiež chrastilo ale pulseaudio som v tejto verzii nezakázal len som v nastavení zvuku ubral hlasitosť mikrofónu a reproduktorov netrebalo a bol pokoj. Reproduktorom hlas pridám ručne na potenciometri.
Nastavoval som to za jazdy testovacieho hovoru. (viď príloha) 
Edit: mikrofón mám stiahnutý jak to len ide je dosť citlivý
Kedy si to sťahoval zo skype.com ja len pred pár dňami možno týždeň dva bola tam iná verzia ale môžem sa mýliť, čas letí :)
No ten skype jsem stahoval před nedávnem 3-4 dny zpět. Myslíš že bys někde na pc našel starší verzi skypu v češtině? Já vygooglil zatím nanejvýš verzi 2.0  :) S tou úrovní hlasitostí jsem si taky hrál, protože někde na jiných fórech borec tvrdil že když to nastaví na 2/3 tak je to ok. Ale u mě to bylo beze změny, troufám si říct že to bude souviset s právě tím že nemám žádný drivery pro audio od výrobce protože nepočítal s verzí pro Linux.

compaq

• Závislák
« Odpověď #12 kdy: 13 Února 2013, 09:29:56 »
Já vygooglil zatím nanejvýš verzi 2.0

Co ti konkrétně schází ve verzi 2.0?
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

MartinGLX

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 13 Února 2013, 10:47:52 »
Já vygooglil zatím nanejvýš verzi 2.0

Co ti konkrétně schází ve verzi 2.0?

Bohužel už se mi ji nepodařilo znovu najít, dokonce ani česky. Všechny cesty vedou "netradičně" na skype.com  :-\

compaq

• Závislák
« Odpověď #14 kdy: 13 Února 2013, 10:49:27 »

MartinGLX

• Návštěvník
« Odpověď #15 kdy: 13 Února 2013, 18:18:51 »

Bohužel už se mi ji nepodařilo znovu najít,

http://uloz.to/hledej?q=skype+deb

Po odinstalaci v4 a instalci v2 mi to zachovalo všechna původní nastavení včetně pusleaudio. Začínám věřit tomu že problém nemá řešení :-/

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #16 kdy: 13 Února 2013, 18:47:25 »
V centre softvéru pod skype je takéto niečo Earcandy neskúšal som čo to robí
apt-get remove --purge na odstránenie skype vrátane .conf
A máš 32 alebo 64bit? K 64 treba stiahnúť nejaké 32bit knižnice.

MartinGLX

• Návštěvník
« Odpověď #17 kdy: 13 Února 2013, 18:55:13 »
V centre softvéru pod skype je takéto niečo Earcandy neskúšal som čo to robí
apt-get remove --purge na odstránenie skype vrátane .conf
A máš 32 alebo 64bit? K 64 treba stiahnúť nejaké 32bit knižnice.
Nepochopil jsem přesně co s tím Earcandy?
Na odinstalaci jsem použil tuším příkaz sudo apt-get remove skype
Tos mě dostal Ubuntu mám 32bit ale ten skype jsi nejsem 100% jistý jestli je to tak 32bit, ale měl by podle mě být mám verzi (Skype for Linux 4.1.020-1386.deb) a ta verze Skypu 2.0 měla  v názvu taky 386.

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #18 kdy: 13 Února 2013, 19:40:21 »
skype je len 386 tuším, pýtal som sa na OS
To earcandy nejak pracuje s pulseaudio a skype, ale neskúšal som čo to robí.Pozri si to je to v centre softwaru.

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=790889 je to trochu staré ale... nikdy nevieš
Edit: odstránené
sudo apt-get remove pulseaudio pulseaudio-utils pulseaudio-module-x11
sudo apt-get install gnome-alsamixer odhlásiť prihlásiť.
 Snáď k tomu ešte niekto niečo poradí. Mne to funguje ale tebe nemusí.  :(  Prehrávač sa dá v pohode nastaviť hlas aj interne aj v g-alsa-mix
« Poslední změna: 13 Února 2013, 20:31:27 od Dano V »

MartinGLX

• Návštěvník
« Odpověď #19 kdy: 13 Února 2013, 20:40:31 »
skype je len 386 tuším, pýtal som sa na OS
To earcandy nejak pracuje s pulseaudio a skype, ale neskúšal som čo to robí.Pozri si to je to v centre softwaru.

http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=790889 je to trochu staré ale... nikdy nevieš
Moc ti děkuju za ochotu, do jinejch verzí linuxu se mi pouštět moc nechce. Navíc to vypadá docela obtížně.
Myslím že jsem to vyřešil i když programátorovi by z toho řešení asi stáli vlasy hrůzou, bylo to jediný co se mi povedlo a zatím to funguje.
Podle návodu http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=66441.msg473882#msg473882 jsem zkusil změnit výchozí pusle audio na jiný myslím že ALSA (v mém případě je to ve skypu pod názvem HDMI ...). Ale pulse audio jsem nechal pro výstup  :) Momentálně řeším jak nahradím ikonku pulseaudio na regulaci hlasitosti která mi i přesto zmizela protože pulseaudio jako takové neběží :-/

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #20 kdy: 13 Února 2013, 20:53:17 »
Tá ikonka je naviazaná na pulseaudio
Poriešil si to rozumne Rover623 si zaslúži +1 :)
Neviem či by tú ikonku nezaskočil ten gnome-alsamixer uloží sa síce do laucheru a nie na panel

MartinGLX

• Návštěvník
« Odpověď #21 kdy: 13 Února 2013, 20:56:18 »
Tá ikonka je naviazaná na pulseaudio
Poriešil si to rozumne Rover623 si zaslúži +1 :)
Neviem či by tú ikonku nezaskočil ten gnome-alsamixer uloží sa síce do laucheru a nie na panel
To jo, no stáhnul jsem nějákej směšovač, ono je to nakonec jedno jak se to jmenuje  :) Ale taky je to jen v launcheru, snad někde najdu návod jak to dostat na tu horní lištu vedle ukazatele baterie, zatím jsem nic nenašel ale to už je spíš o komfortu. Každopádně velké vďaka za úsilí vložené do této akce  ;)

compaq

• Závislák
« Odpověď #22 kdy: 14 Února 2013, 09:25:03 »
A když už se tu sešli odborníci na Skype Audio, umí někdo aby, jako za starých časů, z repráků hrála hudba, z repráků zazvonil do hudby příchozí hovor Skype a když to zvednu, abych mluvil přes USB sluchátko?

Při Skype<4 & Ubuntu<12.04 mi to vždy takto fungovalo. Nechce se mi v kanclu mluvit nahlas... Když ztlumí muzika, všichni by se podívali, že zas volám, to taky není potřeba...

« Poslední změna: 14 Února 2013, 12:07:16 od compaq »

Dano V

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #23 kdy: 14 Února 2013, 11:50:29 »
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=evqME-Pm6uo" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=evqME-Pm6uo</a>
niečo také?
Edit:skuchátko = reprák
mluvit pres sluchátko =  :o  ,ale dá sa to, len to musí byť dobré slúchadlo  :)
Edit2:telefónne slúchadlo, aháá ;D
Tak to earcandy by malo byť ono je to v centre softwaru ako som už písal.
« Poslední změna: 14 Února 2013, 12:19:11 od Dano V »

patapon

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #24 kdy: 23 Února 2013, 15:42:01 »
skuste nainstalovat toto:

sudo apt-get install pulseaudio
potom ho otvorte,a ked budete s niekym volat,tak chodte do kolonky "Nahravanie" (ak by ste to mali v ANG,tak ta kolonka je hned druha),a tam uvidite ze Skype pouziva tu funkciu,tak tam kliknite,a budete mat na vyber viacero vystupov,tak skuste kazdy poskusat.Ja to musim vzdy takto spravit,ked volam sniekym na Skype.
Ubuntu 18.04-64 Bit
Snivam otom,ze Linux bude mat plne podporavatelny Hardware,tak jako je tomu u Windowsu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.