Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Bumblebee - jaká GPU se právě používá - Conky  (Přečteno 767 krát)

majakmp3

• Aktivní člen
  • *
Bumblebee - jaká GPU se právě používá - Conky
« kdy: 02 Března 2013, 20:28:12 »
Na svém notebooku bych rád v Conky zobrazil, jaká GPU se aktuálně používá:

1) Jaké jsou mé grafiky:
Kód: [Vybrat]
lspci -vnnn | grep VGA
00:02.0 VGA compatible controller [0300]: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller [8086:0116] (rev 09) (prog-if 00 [VGA controller])
01:00.0 VGA compatible controller [0300]: NVIDIA Corporation GF106 [GeForce GT 555M] [10de:1247] (rev ff) (prog-if ff)

2) Jaké skripty používám na detekci VGA nVidia
nvidia-gpu.sh
nvidia-settings -q gpucoretemp |grep '):' | cut -d ' ' -f 6,6 | sed -e 's/.\{1\}$//'
nvidia-version.sh
nvidia-settings -q NvidiaDriverVersion |grep '):' | cut -d ' ' -f 6,6
nvidia.sh
nvidia-settings -q gpus |grep '0] (' | cut -d '(' -f 2,2 | sed -e 's/.\{1\}$//'
3) co nedokážu vyřešit:
  • dejme tomu že spustím dedikovanou grafiku pro nějakou aplikaci (optirun steam), co bude conky ukazovat, pokud se přepnu na jinou virtuální plochu, kde bude otevřený pouze textový editor
  • jinými slovy, pokud jedna aplikace používá VGA nVidia, tak všechny ostatní ji používají také, a nebo jedou na integerovanou VGA Intel
  • Nevím, jak v conky zobrazit info o Intel grafice, preferoval bych Intel HD 3000, aktuální frekvence, ovladač ...., podobné skripty jsem našel pro nVidii a AMD (Ati) pro můj Intel se mi to nepodařilo
  • Budu vděčný za jakoukoli pomoc - předem moc díky

PS: jediné, co jsem na Internetu našel, je skript, který vrací Nvidia Optimus state: ON/OFF
${voffset 150}${font Caviar Dreams:size=10}${alignr}NVidia Optimus: ${color}${execi 60 cat /proc/acpi/bbswitch | awk '{print $2}'}https://github.com/kochd/conky-lua

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.