Dobrý den,
schopnost přehrát online videa je jedním z posledních hřebíků do rakve GUI. Ale přecijen vyhledávat ve zdrojáku VideoStream (by^t na to mám pár fíglů) není to pravé ořechové. Nejnerealističtější by bylo chtít MPlayer použít jako FlashPlayer - přímo v prohlížeči. Stačilo by mi, aby mi Elinks vyflusl zdrojový kód tagu object/video - nebo má něco jako Firefox - "Prozkoumat prvek"? O něco lepší by bylo vydání přímo URL streamu.
Druhý problém - dá se něco udělat se špatně zvládnutým přehráním videa? Totiž dost často se mi stává, že se ve videu skoro nedá pohybovat - 120 minutové video je přeskočeno pouhými 3-4 kliky kurzorovou klávesou. Horko těžko se pak dostanu ke své momentce.

(Někdy ani nevím, kde ve filmu jsem.

)
Dalo by se maximalizovat video v poměru 16:9? Aktuální fígl mám, že šířku nastavím na 1324 - o 300 větší, než reálnou - a poměr 16:9. (Výšku korektně - 732.) To se nejvíce blíží mému ideálu - ale pořád to není ono.

No a poslední věc - můžu nějak skrýt veškerý text na pozadí? Aktuálně to řeším tak, že si na volném terminálu nastavím blank na 0, foreground na black a protože tam ještě do videa bliká kurzor, tak používám jednořádkový editor, který jej posune alespo^n na kraj videa. Což opravdu není jednoduché řešení...