Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Doporučení odborné literatury  (Přečteno 2759 krát)

ondra123

• Návštěvník
Doporučení odborné literatury
« kdy: 02 Února 2007, 15:04:09 »
Dobrý den.

Rád bych se Vás linuxově zdatnějších na něco zeptal.
Před nedávnem jsem emigroval od Billa Gatese k tučňáčkovi. :)  Pak začala peripetie věčných dotazů (pro ostatní asi i únavných). Rozhodl jsem se, že si koupím nějakou odbornou literaturu na téma linux. Knížek je poměrně dost, ale je to vezkrze na Red Hat, Madriva atd. Nebo je to určeno pro správce sítě.

Proto bych se rád zeptal, zda byste mi nedoporučili nějakou "šikovnou" knížku o linuxu, která by postihovala problematiku ovládání Ubuntu. Rád bych se dověděl, jak se nastavují např. ovladače, jak se nastavují programy, atp.

Jsem běžný "klikař" odkojený windowsem.

Pro úplnost uvádím, že mám Ubuntu 6.06. Dělá se mi s ním docela příjemě.
Jo a taky bych chtěl dodat, že z Vašich stránek jsem si postahoval nějaké návody k obsluze, které mi moc pomohly v začátku. Jen bych chtěl vědět trochu víc.

Děkuji  Ondra

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
« Odpověď #1 kdy: 02 Února 2007, 15:06:07 »
The Linux Documentation Project
The Ubuntu Book
Hacking Ubuntu Linux

makl

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 02 Února 2007, 16:16:35 »
Mě se celkem zalíbila knížka Operační systém Linux: Příručka českého uživatele od Viléma Vychodila. Je to ale spíš takové nahlédnutí pod pokličku linuxových systémů (od začátečníků k pokročilým), než návod, jak si co kde nastavit (a navíc v konkrétní distribuci).
Pokud chcete opravdu jen návody, tak si pročtěte wiki a návody, co má Lukáš Svoboda v patičce. A když narazíte na nějaký ten problém, tak použijte vyhledávání v příspěvcích tady na fóru a kdybyste nenašel co potřebujete, tak se neváhejte zeptat
"The box said that I needed to have Windows 98 or better ... so I installed Linux." --- LinuxNewbie.org
Acer TravelMate® 4672LMi, Ubuntu 7.04 Feisty Fawn

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #3 kdy: 02 Února 2007, 20:06:53 »
Pokud byste měl zájem, mohu nějaké příručky a knihy o linuxu poslat ve formě pdf.

Fox

• Aktivní člen
  • *
    • LMK Vsetín
« Odpověď #4 kdy: 03 Února 2007, 12:40:11 »
No pro pochopení konzole bych linux dokumentační projek doporučoval - navíc tuším se dá stáhnout i jako PDF

M1cHo

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 03 Února 2007, 13:04:07 »
Na tejto stránke http://www.cpress.cz/knihy/linux/ si môžete Linux Documentation Project v češtine stiahnuť vo forme PDF. Myslím, že je to dokument, ktorý mal na myslí Vojtech.t. Malo by vám to pomôcť.

----------------------------------------------------------------------
.:Trackmania Nations League:.
- organizátor československej ligy TML2
.:GNU/Linux Ubuntu 6.10:.
- ubuntu užívateľ a nadšenec

ondra123

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 03 Února 2007, 18:15:04 »
Děkuji za rady. Už mám stáhnuté ty pdf (ten odkaz od p. MlcHo). Potrénuji tiskárnu a pújdu studovat. Tamtu knihu si taky objednám, nebo jestli bude v knihkupectví, tak koupim. :)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.