Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Automatizace připojení wifikarty v notebooku  (Přečteno 2921 krát)

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
Automatizace připojení wifikarty v notebooku
« kdy: 03 Února 2007, 13:33:05 »
Dobrý den,

mám kartu BCM4318 [AirForce One 54g] 802.11g a už dříve se mi jí nějak polovičatě podařilo rozjet. Avšak ničím jiným jí nezprovozním než pomocí aplikace wifi-radar s právy roota. Tato aplikace mi vyhledá všechny sítě v dosahu a pokud je signál silný (tj. více jako 80 %), tak se i připojí a mohu si užívat bezdrátový internet. Přidal jsem nějaký modul, rozhodně nejedu přes ndiswrapper.

Můj problém spočívá především v tom, že nyní chci stále používat wifi síť a tak bych potřeboval celý proces nějak zautomatizovat (bez spouštění wifi-radaru a zadávání hesla), aby mi to fungovalo jako s kabelem, kde žádný problém nemám. V krabičce sloužící jako vysílač jsem si chtěl nastavit i šifrování WEP, ale s ním jsem se nedokázal dostat s Ubuntu na internet, resp. počítač vůbec nedokázal sehnat IP adresu z DHCP (samozřejmě, že jsem nastavoval ve wifi-radaru i heslo).

Zde musím ještě podotknout, že na Windows XP mi připojení funguje i s mnohem slabším signálem a šifrování WEP tam není problém. Bojím se mít nezabezpečenou wifi síť.

A poslední věc - neexistuje pro tuto integrovanou kartu i nějaký čistě linuxový ovladač?

V sítích na linuxu (ale i Win) jsem docela nováček, takže pochopte mé případné neznalosti ;).

EDIT: Ještě by mě zajímalo, jestli by mi síť nefungovala lépe s tímto postupem http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=197102 ...
Ubuntu 18.04, Acer Aspire V15 Nitro Black Edition II, 16 GB

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
« Odpověď #1 kdy: 03 Února 2007, 16:28:42 »
Ja som túto kartu používal s linux driverom, ale teraz používam ndiswrapper. Nikde som nemal problém. Len treba ten správny firmware, čo je obtiažne zohnat. Teraz si ho chránim ako oko v hlave :). Ten opensource firmware wlapsta.o (tak nejak?) mi robil DUP pingy. Niekde tu na fóru som sa o tejto karte rozpísal aj viac. Používal som ju aj v 64bitoch. Najnovšie som si spravil malý script, pomocou ktorého reštartujem kartu, lebo ked je NTB zapnutý skôr ako APčko, tak mi občas nechytí signál. Tak teraz len kliknem na ikonku na lište.

Aké chceš používať šifrovanie WPA alebo WEP? (Ja nepužívam z dôvodu zlej podpory karty čo je na rutri, nejaký TexasInstrument, skôr sa mi nechce kompilovat :))
Na APčku-routri mám zas inicializačný skrtipt, ktorý mi nastavuje AP kartu podla mojich želaní. Ja som zatial nikdy nepužíval žiadne wifimanagery.

Neskôr sem dopíšem linky o inštalácii karty a grabovaní firmwaru
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #2 kdy: 03 Února 2007, 16:35:16 »
No, já chci používat přímo WEP (WPA můžu taky). Prostě aby se mi každý nedostal na síť, i když tady v údolí moc domů není ;)... No, s tím driverem, co mám, tak to jde, ale třeba teď se opakovaně nemůžu připojit na tu wifi a štve mě to. Tak nakonec asi zkusím ten ndiswrapper...

K tomu šifrování WEP - jak se to dá udělat?

PS - skripty (.sh apod.) jsem v životě zatím nepsal, jen kdysi baty v DOSu :D...

vadimo

• Stálý člen
  • **
    • Linux Tips & How to
« Odpověď #3 kdy: 03 Února 2007, 16:50:14 »
Ty chceš použiť ten Broadcom ako APčko?
Asus A6M - Ubuntu 7.10
Asus wl500b
IPBOX 200 - na ceste

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #4 kdy: 03 Února 2007, 17:06:46 »
No prostě se s ním potřebuji připojit na svou wifi síť...

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #5 kdy: 03 Února 2007, 18:56:01 »
Moc děkuji uživateli vadimo, který mi přes ICQ poradil vše potřebné.

Vyřešili to správné drivery na ten ndiswrapper. A už chodí i WEP šifrování...

Libor Šedivý

• Stálý člen
  • **
    • liborse.mechenice.net
« Odpověď #6 kdy: 03 Února 2007, 23:52:03 »
Tak jsem s pomocí vadima vytvořil na wiki tento článek:

http://wiki.ubuntu.cz/Wi-Fi/BCM4318

omlouvám se za případné chyby.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.