Dobrý den,
mám kartu
BCM4318 [AirForce One 54g] 802.11g a už dříve se mi jí nějak polovičatě podařilo rozjet. Avšak ničím jiným jí nezprovozním než pomocí aplikace
wifi-radar s právy roota. Tato aplikace mi vyhledá všechny sítě v dosahu a
pokud je signál silný (tj. více jako 80 %), tak se i připojí a mohu si užívat bezdrátový internet. Přidal jsem nějaký modul, rozhodně nejedu přes ndiswrapper.
Můj problém spočívá především v tom, že nyní chci stále používat wifi síť a tak bych potřeboval celý proces nějak zautomatizovat (bez spouštění wifi-radaru a zadávání hesla), aby mi to fungovalo jako s kabelem, kde žádný problém nemám. V krabičce sloužící jako vysílač jsem si chtěl nastavit i šifrování WEP, ale s ním jsem se nedokázal dostat s Ubuntu na internet, resp. počítač vůbec nedokázal sehnat IP adresu z DHCP (samozřejmě, že jsem nastavoval ve wifi-radaru i heslo).
Zde musím ještě podotknout, že na Windows XP mi připojení funguje i s mnohem slabším signálem a šifrování WEP tam není problém. Bojím se mít nezabezpečenou wifi síť.
A poslední věc - neexistuje pro tuto integrovanou kartu i nějaký čistě linuxový ovladač?
V sítích na linuxu (ale i Win) jsem docela nováček, takže pochopte mé případné neznalosti

.
EDIT: Ještě by mě zajímalo, jestli by mi síť nefungovala lépe s tímto postupem
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=197102 ...